Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Hanwei Raptor Katana, Unokubi Zukuri

Hanwei Raptor Katana, Unokubi Zukuri

€ 499.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMSH-2415

Hanwei Raptor Katana, Unokubi Zukuri.

De nagamaki, een krachtig zwaard met lange steel dat veel werd gebruikt in Japan van de 12e tot de 14e eeuw, diende als model voor het bladontwerp van de roofvogel katanas unokubi-zukuri (letterlijk de nek van de aalscholver), ook bekend als de nagamaki naoshi. Als speciale kenmerken heeft de Unokubi-Zukuri Katana een uitgesproken scherphoekige Shinogi-Ji en een Kissaki met een diamantvormige dwarsdoorsnede, en combineert balans met een hoge snijkant.

Hanwei's Raptor-serie:

Onder auspiciën van zwaardvechter James Williams is de Raptor-collectie (roofvogel) speciaal ontworpen voor diegenen die niet noodzakelijkerwijs toegang hebben tot een trainingscentrum, maar hun techniek voor het hanteren van het mes willen trainen en perfectioneren.

Elk blad is gesmeed uit 5160 koolstofstaal en ondergaat een speciale warmtebehandeling die zorgt voor een zeer hoge mate van duurzaamheid en ervoor zorgt dat het veel ruige klappen opvangt dan een traditioneel differentieel gehard blad. Bovendien elimineert de structuur van het gebruikte staal de noodzaak voor overmatige messterkte, zodat de messen qua gewicht en handling gelijk zijn aan de Japanse originelen. De snijkantgeometrie is zo ontworpen dat er geen bramen ontstaan bij het snijden van zowel zachte als halfharde materialen. Dit maakt een grote keuze aan doelmaterialen mogelijk.

Elke katana in de serie heeft zijn eigen lemmetontwerp, dat zijn oorsprong vindt in de geschiedenis van de Japanse zwaardsmeden. Dit betekent dat u uit het assortiment kunt kiezen op basis van zowel esthetische als gebruiksgerichte criteria.


Constructiedetails voor de zwaarden uit de Raptor-serie:

- Messen: 5160 koolstofstaal, gesmeed. Randhardheid van 57 HRC bereikt door harden in een warm bad (marquenching).

- Els (Nakago): volledige tangconstructie, vastgemaakt met twee Mekugi's.

- Adereindhulzen (Habaki): Messing

 - Handgrepen (Tsuka): Houten kern, echt roggenhuid (Same), speciale rekvrije, opgeruwde handgreepwikkeling (Tsuka-      ito) voor optimale grip en slijtvastheid. Roofvogelveren als decoratief motief (menuki).

- Guards (Tsuba): traditioneel gezwart ijzer, roofvogelmotief.

- Beslag (Fuchi/Kashira): gezwart staal, roofvogelmotief.

- Schedes (Saya): Hout, anti-vingerafdrukafwerking met structuur.


Details voor de Raptor Katana Unokubi-Zukuri:

- Ontwikkeld door James Williams (Hanwei)

- Historisch nauwkeurig bladontwerp, koolstofstaal 5160

- Totale lengte: ca. 110,5 cm

- Lemmetlengte: ca. 72,4 cm

- Lengte handgreep: ca. 33 cm

- Gewicht: ongeveer 1220g


Specificaties kunnen enigszins verschillen van exemplaar tot exemplaar.