Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling

Het zwaard van Bilbo Baggins

€ 259.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMUC-2892

Het zwaard van Bilbo Baggins.

Het originele filmzwaard van The Hobbit van United Cutlery

In de Third Age wordt Bilbo Baggins onverwachts meegesleept in een episch avontuur om het verloren koninkrijk Erebor terug te winnen. Erebor, ooit gebouwd door de dwergen onder de eenzame berg, was vele jaren daarvoor veroverd door de draak Smaug. Bilbo wordt uit het niets ingehuurd door de tovenaar Gandalf de Grijze en bevindt zich plotseling in het gezelschap van 13 dwergen onder leiding van de legendarische krijger Thorin Oakenshield.

Tijdens deze aangrijpende reis stuiten Bilbo en zijn metgezellen op een trollengrot in Rhûdaur. Daar vinden ze twee oude Elfenzwaarden

Glamdring, Orcrist en een mes. De exacte geschiedenis van deze zwaarden is onzeker, maar wanneer de halfelf Elrond ze in Rivendell onderzoekt, bevestigt hij dat het zeer oude elfenwapens zijn, ooit gesmeed door de Hoge Elfen van het Westen en al in de Orkoorlogen gebruikt. First Age en jaagde op veel orcs.

Bilbo houdt het mes, dat meer een zwaard is voor iemand van zijn formaat. Hij hanteert het gedurende het hele avontuur en vecht tegen de gigantische spinnen van Mirkwood om de dwergengemeenschap te redden. Nadat Bilbo zijn eerste spin had gedood, noemde hij het zwaard Sting.

Zestig jaar later geeft Bilbo het door aan Frodo om hem te vergezellen en te beschermen bij zijn taak om de Ene Ring te vernietigen.

Het zwaard van Stitch glinstert blauw als er orks in de buurt zijn.

Deze authentieke en gedetailleerde replica is een reproductie van het rekwisiet uit de film The Hobbit - An Unexpected Journey, gemaakt door Weta Workshop in Nieuw-Zeeland. United Cutlery, marktleider in het produceren van filmreproducties, heeft dit zwaard minutieus nagemaakt met behulp van de beste materialen van de hoogste kwaliteit. De hoogste prioriteit was het nauwkeurig reproduceren van alle details.

Het zwaard heeft een roestvrijstalen lemmet en een gegoten metalen handvat. Extreem gedetailleerde gravures sieren het handvat. Het wordt geleverd met een wanddisplay met The Hobbit - An Unexpected Journey en een certificaat van echtheid.


Details:

- Totale lengte: ca. 56,5 cm

- Lemmetlengte: ca. 39 cm

- Materiaal mes: AUS-6 roestvrij staal

- Inclusief decoratieve hardhouten wandplaat

- Metalen handgreepdelen met uitgebreide gravures

- Elk zwaard wordt geleverd met een certificaat van echtheid


- Ook verkrijgbaar: schede voor het zwaard, art.nr. DHBMUC-2893