Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Keltische "Port near Nidau" stalen helm

Keltische "Port near Nidau" stalen helm

€ 139.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1716631400

Keltische "Port near Nidau" stalen helm. 

Deze Keltisch/Gallische helm is gebaseerd op overgebleven originele exemplaren, waarvan de bekendste waarschijnlijk de ijzeren helm is uit Port bij Nidau, een vrijwel geheel bewaard gebleven riviervondst die eind 19e eeuw werd gevonden uit de Zhil in het dorp genaamd Port (nabij Nidau, Zwitserland) werd teruggevonden. 

De op de 1e eeuw voor Christus Het originele artefact is geclassificeerd als een late La Tène-helm (ook bekend als La Tène III of La Tène D). 

Het type bakboordhelm komt uit Oost-Gallië. Kenmerkende herkenningspunten hiervoor waren de ronde kalot, de zwierige, vastgeklonken nekbescherming, de opgetrokken wenkbrauwen en de wangflappen. 

Hoewel deze helm duidelijk van Keltische oorsprong is en werd gedragen door de Gallische krijgers, wordt aangenomen dat hij ook werkzaam was in de Romeinse gelederen in de Gallische oorlogen van Caesar (58-50 v.Chr.). Deze speciale helmvorm werd uiteindelijk overgenomen door de Romeinen en ontwikkelde zich uiteindelijk tot de zogenaamde keizerlijke Gallische Weisenau-helm, de als klassiek beschouwde Romeinse legionairshelm. 

Deze reconstructie van een Gallische helm van het type Port met beweegbare bakstukken is gemaakt van 1,2 mm staal. De uitgesproken nekbescherming is met vijf ronde klinknagels aan de helmbel bevestigd. 

Omdat de helm geen geïntegreerde voering heeft, wordt hij geleverd met een gewatteerde katoenen capuchon, waardoor hij comfortabel is om te dragen. 

Kleine ringen aan de binnenkant van de bakstukken bieden ook de mogelijkheid om een kinband te bevestigen. 

Details:

- Materiaal: 1,2 mm staal, gevoerde capuchon van 100% katoen

- Geschikt voor een hoofdomtrek tot ca. 62 cm

- Lange binnenafstand (achterhoofd tot voorhoofd): ca. 21 cm

- Korte binnenafstand ( oor-oor): ca. 19 cm

- hoogte (zonder bakstukken): ca. 13 cm

- gewicht (alleen helm): ca. 1 kg

- gewicht met gevoerde kap: ca. 1,1 kg


Bovenstaande specificaties kunnen per model enigszins verschillen.