Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Keltische Speerpunt uit de La Tène periode, ca. 51 cm lang

Keltische Speerpunt uit de La Tène periode, ca. 51 cm lang

€ 49.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1816353700

Keltische Speerpunt uit de La Tène periode, ca. 51 cm lang.

Zoals historische vondsten uit de La Tène-periode aantonen, was de speer, samen met het zwaard, het favoriete wapen van de Kelten.

In de 19e eeuw werden ongeveer 2.500 voorwerpen ontdekt op de locatie La Tène aan het meer van Neuchâtel in Zwitserland, een van de beroemdste vindplaatsen voor artefacten uit de La Tène-cultuur, waaronder talrijke goed bewaarde speerpunten.

Deze plek gaf ook zijn naam aan de jongere pre-Romeinse ijzertijd, die de periode van ongeveer 480 tot 15 voor Christus besloeg. Inclusief. De originele vondsten zijn inmiddels te vinden in musea over de hele wereld.

De hier aangeboden speerpunt is geïnspireerd op deze originele vondsten uit de La Tène-periode. Het bijzondere is het golfvormige speerblad, dat naar de punt toe steeds smaller wordt.

Dankzij twee gaten kan hij op een houten handvat naar keuze worden gemonteerd, zodat je je eigen Keltische speer kunt creëren. De levering vindt plaats zonder as en zonder bevestigingsmateriaal.

Houd er rekening mee dat deze speerpunt in de eerste plaats is ontworpen als verzamelobject, decoratieobject of rekwisiet en niet geschikt is voor tentoonstellingsgevechten!


Details:

- Materiaal: koolstofstaal

- Totale lengte (inclusief mondstuk): ca. 51 cm

- Bladlengte: ca. 36 cm

- Maximale bladbreedte: ca. 7,5 cm

- Lemmetdikte: ca. 4 mm

- Lengte van de schachthouder (tule): ca. 15 cm

- Binnendiameter van de schachthouder: ca. 3,1 cm

- Gewicht: ca. 565 gram


De bovenstaande specificaties kunnen enigszins variëren van exemplaar tot exemplaar.

Het hier gebruikte staal is niet roestvrij en kan lichte tekenen van corrosie vertonen. Wij adviseren de speerpunt regelmatig te verzorgen, bijvoorbeeld met Ballistol, een universele olie die ideaal is voor het conserveren van staalwaren.