Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling

Koken in de Middeleeuwen

€ 24.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-2219228540

Koken zoals in de Middeleeuwen - geschiedenis, ingrediënten, recepten.

Wat aten de mensen eigenlijk in de middeleeuwen?

Welk eten was er en hoe werd het bereid? Doris Fischer en Gisela Besau doorgronden de middeleeuwse keuken in dit prachtige boekwerk.

Daartoe onderzochten ze geschreven bronnen zoals middeleeuwse kookboeken en raadpleegden ze archeologie en archeobotanie.

Ze presenteren keukengerei en fornuizen, geven uitleg over zitplaatsen en tafelmanieren, bekijken voedsel onder de loep en praten over bewaren en bewaren. Kwesties als hongersnood en kerkvasten worden niet verwaarloosd, ze hebben immers een grote impact gehad op het voedingspatroon van de bevolking. Meer dan 50 heerlijke middeleeuwse recepten uit alle seizoenen en veel praktische tips ronden dit fantastische boek af.

Bak je eigen asbrood of bereid je eigen fazant. Zo wordt geschiedenis een smaakbeleving.

Details:

- Aantal pagina's: 128

- Editie: 1

- hardcover

- Taal: Duits

- Illustraties: 122 illustraties, kleur; 2 illustraties, zwart-wit 



( Het boek is in Duits geschreven! )