Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling

Koken als de Vikingen

€ 33.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-2221021800

Kook als de Vikingen.

door Rannveig Moroldsdotter.

Of het nu gaat om vissoep, gebraden wild zwijn of zelfgebrouwen jeneverbessenbier - koken zoals de Vikingen biedt een smakelijke benadering van de cultuur van de noordelijke mensen en introduceert de eigenaardigheden van de Viking-keuken. Met authentieke en gemodelleerde recepten neemt de auteur ons mee op een reis naar het verleden en laat ons de tradities en gebruiken van de Noormannen ervaren.

In "Koken als de Vikingen" brengt de auteur een groot aantal recepten uit de Vikingkeuken samen. Op deze manier wekt het de keuken van de vroege middeleeuwen, die grotendeels alleen kan worden gereconstrueerd op basis van voedselvondsten - voor de keuken van vandaag weer tot leven. Het boek is bedoeld voor iedereen die enthousiast is over koken en graag iets nieuws wil proberen, maar is ook bedoeld voor re-enactors die de authentieke keuken willen presenteren. Een uitgebreide lijst van voedingsmiddelen die ook voor de Vikingen beschikbaar waren, vult het boek aan, waarbij deze lijst ook de historische dimensie van de individuele recepten duidelijk maakt. De recepten zijn allemaal kookbaar. Onder hen zijn ook nogal ongebruikelijke voorbereidingen, maar die de levensomstandigheden van de Vikingen begrijpelijk maken.

De auteur Rannveig Moroldsdotter schrijft in het voorwoord van haar kookboek:

"Voor zover ik weet bestaat zo'n verzameling recepten voor de vroegmiddeleeuwse keuken nog niet. Maar het is veel meer dan dat. Het is een kookboek voor jong en oud en voor iedereen die graag kookt en graag nieuwe dingen probeert in de keuken en het experiment. Het is een verzameling authentieke recepten, waarvan sommige zijn overgeleverd en waarvan sommige zijn gecreëerd door experimentele archeologie. Ik heb een lijst aan het geheel toegevoegd, met de voedingsmiddelen die afzonderlijk in de recepten voorkomen en beschrijft kort hun oorsprong."

208 pagina's, 21 x 20 cm, hardcover ( Het boek is in Duits geschreven! )