Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Langzwaard met afweerring, 15e eeuws, inclusief schede

Langzwaard met afweerring, 15e eeuws, inclusief schede

€ 169.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-0116342400

Langzwaard met afweerring, 15e eeuws, inclusief schede.

Dit goedkope tweehandige zwaard is een prachtig voorbeeld van een langzwaard uit de late Europese middeleeuwen en vroege renaissance. Hoewel het zwaard geen replica op ware grootte is van een historisch origineel, behoudt het enkele kenmerken van de tweehandige ridderzwaarden die in de 15e eeuw door volledig gepantserde gotische ridders werden gehanteerd.

Dit type langzwaard verschilde van andere zwaarden uit die periode doordat het zijringen had die aan weerszijden van de pareerstang waren bevestigd (wat uiteindelijk leidde tot de ontwikkeling van complexere gevestontwerpen). Op de middeleeuwse slagvelden en in toernooien boden dergelijke ringen een betere bescherming voor de handen zonder het totale gewicht van het wapen aanzienlijk te verhogen.

Het lange, brede, tweesnijdende lemmet van het hier aangeboden middeleeuwse zwaard loopt slechts licht taps toe naar de punt toe. Het is gesmeed van EN45 verenstaal en heeft aan elke kant meerdere volders (een hoofdvolt tussen twee korte volders - een kenmerk dat op veel Oakeshott Type XX-zwaarden te vinden is). De randen zijn niet geslepen en de doorlopende mesdoorn is aan het uiteinde van het handvat geschroefd.

Het kruisvormige gevest heeft een royale omgekeerde prop pommel en een ongeveer 19 cm lange, licht naar beneden gebogen pareerstang met D-vormige beschermringen, allemaal van staal. Het handvat bestaat uit een houten kern bedekt met leer en staal: terwijl de eerste helft, grenzend aan de bewaker, is bedekt met zwart leer, is de rest van het handvat omwikkeld met gedraaid staaldraad.

Het laatmiddeleeuwse tweehandige ridderzwaard wordt geleverd met een zwart houten/lederen schede met medaillon, chape, middelste riem en beweegbare stalen draagringen.

Opgemerkt moet worden dat dit tweehandige zwaard niet slagvaardig is. Het is ontworpen als verzamelobject of decoratief object en is ook ideaal als rekwisiet, bijvoorbeeld om je kostuum compleet te maken.


Details:

- Materiaal: lemmet van verenstaal EN45 (koolstofstaal, niet roestvrij), beschermkap en pommel van staal, handgreep van hout met leer/draadomwikkeling

- Totale lengte: ca. 116 cm

- Lemmetlengte: ca. 90 cm

- Lengte handgreep: ca. 26 cm (handgreepsectie ca. 18 cm)

- Max. bladbreedte: ca. 4,5 cm

- Lemmetdikte: ca. 4 mm (snijranden ca. 1 mm)

- Zwaartepunt: ca. 12 cm voor de beschermkap

- Inclusief houten schede met echt lederen hoes en stalen beslag

- Gewicht zonder schede: ca. 1,65 kg

- Gewicht met schede: ca. 2,23 kg


De bovenstaande specificaties kunnen per exemplaar enigszins verschillen.

Het hier gebruikte staal is niet roestvrij en kan lichte tekenen van corrosie vertonen.

We raden aan om het mes regelmatig te verzorgen, bijvoorbeeld met Ballistol, een universele olie die ideaal is voor het conserveren van staalproducten.