Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Lord of the Rings - Narsil, het zwaard van Elendil

Lord of the Rings - Narsil, het zwaard van Elendil

€ 469.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMUC-1267

Lord of the Rings - Narsil, het zwaard van Elendil.

Officieel gelicentieerde filmreplica van The Lord of the Rings, door United Cutlery

Koning Elendil, de vader van Isildur, was de oorspronkelijke drager van het machtige zwaard Narsil. Tegen het einde van het Tweede Tijdperk van Midden-aarde, in de grote strijd tussen Mordor en de laatste alliantie van Elfen en Mensen, werd Narsils zwaard verbrijzeld en viel Elendil.

Maar Ilsidur slaagde erin een fragment van Narsil te gebruiken om de vinger met de Ene Ring af te snijden van de hand van de duistere heerser Sauron. Na het verliezen van de Ring, werd Sauron's lichaam vernietigd.

De scherven van Narsil werden 3000 jaar lang bewaakt door de Elfen in Rivendell.

Pas aan het einde van de Derde Era werd het lemmet opnieuw gesmeed om Aragorn, de rechtmatige erfgenaam van de troon van Gondor, te helpen onder de naam Anduril (ook Vlam van het Westen).

Dit authentieke en gedetailleerde verzamelobject is een officieel gelicentieerde replica van de originele filmprop uit de Lord of the Rings-trilogie.

United Cutlery, de marktleider in het maken van filmreproducties, heeft het originele zwaard minutieus nagemaakt met behulp van de beste materialen van de hoogste kwaliteit. De hoogste prioriteit was de exacte weergave van alle details.

Het lemmet van dit prachtige zwaard is gemaakt van 420 roestvrij staal. 

Het ingewikkeld ontworpen handvat heeft een met leer omwikkelde handgreep en een solide metalen pareerstang en pommel met vergulde accenten.

Elfen runen, geschreven in het Sindarijn, zijn gegraveerd op de pommel en lezen: Narsil is mijn naam, een machtig zwaard. Telchar heeft me in Nogrod gemaakt.

Een houten wanddisplay met zeefdrukontwerp en een certificaat van echtheid worden meegeleverd.


Details:

- Materiaal mes: 420 J2 roestvrij staal

- Materiaal handvat: metalen pareerstang en pommel met verzilverde antieke afwerking en vergulde (24K) accenten, pommel gegraveerd met Elven runen inscriptie, echt lederen grip wrap, rattenstaart tang

- Totale lengte: ca. 134,3 cm

- Lemmetlengte: ca. 103,2 cm

- Lemmetdikte: ca. 6,4 mm

- Gewicht: ongeveer 2,6 kg

- Houten wandbord met gezeefdrukt motief

- Certificaat van echtheid