Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Lorica Squamata, pantser op Romeinse schaal met dubbele schouders, messing

Lorica Squamata, pantser op Romeinse schaal met dubbele schouders, messing

€ 899.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1016616300

Lorica Squamata, pantser op Romeinse schaal met dubbele schouders, messing.

Het Romeinse harnas dat bekend staat als Lorica Squamata werd voornamelijk gebruikt (in veel verschillende vormen en soorten) in de 1e en 2e eeuw na Christus, op het hoogtepunt van het Romeinse rijk. Hoewel het volledige pantser van dit type nog niet is gevonden, zijn er veel fragmenten en individuele schubben (squamae) teruggevonden, en talrijke overgebleven afbeeldingen doen experts geloven dat de lorica squamata niet alleen werd gedragen door keizerlijke Romeinse legerofficieren zoals centurions, maar ook van legioensoldaten en hulptroepen, cavaleristen, boogschutters en zelfs vaandeldragers en muzikanten.

Deze tweedelige reproductie van hoge kwaliteit van een Lorica Squamata is handgemaakt en volledig draagbaar. Het bestaat uit gegoten messing platen van circa 0,4 cm dik (met centrale ribbe), die in horizontale rijen met elkaar zijn verweven en op een basis van stevig bruin canvas (katoen canvas) zijn genaaid. Hierdoor ontstaat een dicht patroon dat doet denken aan vissenschubben. Het mouwloze kuras is afgezet met stevig bruin leer en voorzien van twee leren riemen en koperen gespen aan elke kant, waardoor het kan worden aangepast aan verschillende maten. Het valt onder de heupen en heeft een geschulpte zoomlijn en een ronde halslijn met een split aan de achterkant van de kraag.

Het borst/rugpantser wordt geleverd met extra schouderbescherming. Deze volledig afneembare schouderbolster (ook bestaande uit op stof genaaid messing schubben met een opgenaaide leren rand) wordt aan de voorzijde vastgemaakt met een messing borsthaak en aan de achterzijde met vier verstelbare leren riemen en messing gespen.

Dit indrukwekkende Romeinse harnas is ideaal voor re-enactment, LARP, toneel of TV/film.


Details:

- Materiaal: weegschaal, gespen en beslag van messing, rand en banden van plantaardig gelooid leer, rugmateriaal van    bruin canvas (100% katoen canvas)

- Schaalgrootte: ca. 35 x 25 mm

- Schaaldikte: ca. 0,4 / 0,5 mm (26/24 gauge)

- Totale lengte: ca. 70 cm (gemeten vanaf het hoogste punt van de schouder bij volledige strekking)

- Afmetingen van de verdubbeling: ca. 63 x 54 cm (bij volledige rek)

- Borstomtrek: ca. 125 tot 135 cm, verstelbaar met riemen en gespen

- Gewicht: ca. 10,3 kg


De bovenstaande specificaties kunnen per exemplaar enigszins verschillen.