Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Lord of The Ring Glamdring, Zwaard van Gandalf

Lord of The Ring Glamdring, Zwaard van Gandalf

€ 399.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMUC-2942

Glamdring - Het zwaard van Gandalf de Grijze.

Een origineel zwaard van de film The Hobbit gemaakt door United Cutlery

In het derde tijdperk van Midden-aarde stuitten de oude en machtige tovenaar Gandalf en zijn gezelschap van dwergen op een trollenhol in Rhûdaur. Daar vonden ze twee oude Elfenzwaarden en een mes. De exacte geschiedenis van deze bladen is niet zeker, maar toen de Elfenheer Elrond ze in Rivendell onderzocht, stelde hij vast dat het bekende en oude bladen waren die in de Goblin Wars werden gebruikt om veel Orcs in het Eerste Tijdperk te verslaan. Het zwaard genaamd Glamdring werd gesmeed door de hoge Elfen van het Westen, in de verborgen stad Gondolin. Glamdring overleefde, maar werd duizenden jaren later gevonden door Gandalf en zijn metgezellen.

Glamdring is een voortreffelijk voorbeeld van de hoogte van Elven-zwaardkunst en een wapen dat past bij een Elvenkoning. Gandalf claimde Glamdring voor zijn eigen en hanteerde het zwaard tijdens de Quest for Erebor, waarbij hij het gebruikte tegen de Goblins of the Misty Mountains, en later tijdens de zoektocht om de One Ring te vernietigen. Het grote zwaard bleef aan Gandalfs zijde tot het einde van zijn dagen in Midden-aarde.

Deze authentiek gedetailleerde replica is een reproductie van de eigenlijke filmprop gebouwd door Weta Workshop in Nieuw-Zeeland en gebruikt in de film The Hobbit - an onverwachte reis. United Cutlery, marktleider in fijne filmreproducties, heeft de prop nauwkeurig nagemaakt met alleen de beste materialen en vakmanschap. Aandacht voor detail was een topprioriteit. Het Glamdring-zwaard heeft een totale lengte van 121 cm en is voorzien van een roestvrijstalen mes, solide metalen gevestdelen, inlegwerk van nepblauwe juwelen en een met echt leer omwikkelde handgreep. Het wordt gepresenteerd met een houten wanddisplay en bevat een certificaat van echtheid.


Details:

- Totale lengte: ca. 121 cm

- Lemmetlengte: ca. 89,5 cm

- Materiaal mes: AUS-6 roestvrij staal

- Materiaal handvat: gegoten metaal met met leer omwikkelde handgreep en gesimuleerde edelstenen

- Wanddisplay: hout met houtnerfafwerking en grafische zeefdruk