Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Lord Of The Rings - Sting, Zwaard van Frodo Baggins

Lord Of The Rings - Sting, Zwaard van Frodo Baggins

€ 279.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMUC-1264

Sting, het Zwaard van Frodo Baggins.

Een origineel Lord of the Rings-zwaard gemaakt door United Cutlery.

Met meer dan 100 miljoen verkochte exemplaren heeft de Lord of the Rings-sage, vertaald in meer dan 40 talen, miljoenen mensen vergezeld. Dit cult-epos wordt al door miljoenen beschouwd als het grootste fantasy-avonturenverhaal dat ooit is verteld. De machtige epische trilogie van J.R.R. Tolkien beschrijft de strijd tussen goed en kwaad om het bezit van een magische ring. Verkozen tot het populairste boek van de 20e eeuw, werd de romantrilogie aangepast en geproduceerd als een meerdelige speelfilm door New Line Cinema.

Sting, het magische korte zwaard, komt uit de legendarische stad Gondolin en werd ooit gesmeed door de oude Hoge Elfen. Bilbo Balings, Frodo's oom en voormalig eigenaar van de Ene Ring, vond het zwaard tijdens een reis in de trollengrotten in Rhûdaur en het redde zijn leven in Mirkwood terwijl hij vocht tegen de gigantische spinnen. Zestig jaar later erfde Bilbo het korte zwaard van zijn neef Frodo. Het zwaard van het zwaard glinstert blauw als er orks in de buurt zijn. Het mes en de prop zijn gegraveerd met Elvish Tengwar-runen die in het Sindarijn zeggen - de taal van de Grijze Elfen:

Maegnas aen estar nín - dagnir in yngyl im (= Sting ik word genoemd - ik ben de vloek van spinnen).


Details:

- Totale lengte: ca. 55,9 cm

- Lemmetlengte: ca. 38,1 cm

- Lemmetdikte: ca. 6,4 mm

- Materiaal mes: 420 J2 roestvrij staal, gehard

- Materiaal handvat: hardhouten handvat met Elfen details. De pareerstang en pommel zijn van massief staal met een    antieke afwerking.


Het zwaard wordt geleverd met een decoratief wandbord ter bevestiging en een certificaat van echtheid.