Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Lord Of the Rings Hadhafang Zwaard Arwen

Lord Of the Rings Hadhafang Zwaard Arwen

€ 379.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMUC-1298

Lord of the Rings - Hadhafang, het zwaard van Arwen!

Officieel gelicentieerde filmreplica van The Lord of the Rings, door United Cutlery

Het zwaard van Arwen heet Hadhafang, wat massahakmes betekent. Het was ooit eigendom van de Elfenprinses Idril, die met een sterfelijke man trouwde en Earendil baarde, de vader van Elrond, die op zijn beurt de vader was van Arwen. Aan het einde van het Tweede Tijdperk van Midden-aarde, voordat Arwen werd geboren, hanteerde Elrond Hadhafang tijdens de Laatste Alliantie van Elfen en Mensen in de grote strijd tegen Sauron. Later gebruikte zijn dochter Arwen dit machtige zwaard toen ze Frodo hielp bij zijn ontsnapping uit de Ringwraiths (Nazgûl).

Op het blad zijn runen in de Elfentaal van Sindarijn gegraveerd die zeggen: aen estar Hadhafang i chathol hen, thand arod dan i thang an i Arwen, wat zich vertaalt naar: Dit blad heet Hadhafang, een nobele verdediging tegen de vijandige menigte voor een edele dame. Er is een opzettelijke woordspeling in de inscriptie, aangezien de Sindarijnse vertaling van "edele dame" arwen is. Dus eigenlijk beweert het mes voor Arwen te zijn, ook al is het gemaakt voor haar overgrootmoeder Idril.

Dit authentiek gedetailleerde verzamelobject is een officieel gelicentieerde reproductie van het zwaard dat Arwen hanteerde in de filmtrilogie van The Lord of the Rings. United Cutlery, marktleider in fijne filmreproducties, heeft het eigenlijke propzwaard minutieus nagebouwd met alleen de beste materialen en vakmanschap. Aandacht voor detail was een topprioriteit.

Dit prachtige zwaard heeft een houten handvat versierd met Elven-wijnstokken en is uitgerust met een solide metalen pommel. Het mes met scherpe randen is gemaakt van gehard 420 roestvrij staal en gegraveerd met runen. Dit item bevat een houten displaystandaard met gezeefdrukt ontwerp en een certificaat van echtheid.


Details:

- Materiaal mes: gehard 420 J2 roestvrij staal

- Materiaal handvat: houten handvat met Elven-wijnstokken, massief metalen pommel

- Totale lengte: ca. 96,8 cm

- Lemmetlengte: ca. 76,2 cm

- Lemmetdikte: ca. 6,4 mm

- Houten displaystandaard met zeefdrukontwerp

- Certificaat van echtheid