Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling

Gesmede BBQ Tang

€ 22.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMULF-CP-80

Middeleeuwse handgesmede ijzeren tang, gedraaid.

Deze handgesmede ijzeren tang bestaat uit twee armen, elk uit één stuk gesmeed, die door middel van klinknagels zijn verbonden met een U-vormig, flexibel stuk staal. Het oppervlak is onbehandeld om de tang een rustiek karakter te geven.

Elke helft van de tang is op een mooie manier gedraaid (op zichzelf gedraaid), wat niet alleen zorgt voor een fraai uiterlijk, maar ook voor een betere grip. De armen eindigen met klauwachtige of vorkvormige grijpvlakken.

De tang kan gebruikt worden als grilltang of als vuurtang / houtskooltang om de houtskool of brandstof goed te verdelen, te stapelen of te verplaatsen bij het grillen of het maken van een vuurtje.

Dit fijne, solide stuk smeedwerk is misschien geen authentiek, historisch gedocumenteerd middeleeuws accessoire, maar het is nog steeds een rustieke tool of steun die uw kamp- of veldkeuken op de middeleeuwse markt visueel zal verbeteren. In de huistuin is het ook een geweldige aanvulling op elke rustieke vuurschaal of kook- en open haard.


Details:

- Materiaal: gesmeed staal (roestend)

- Totale lengte: ca. 32 cm

- Gewicht: ongeveer 440g


Houd er rekening mee dat:

De bovenstaande specificaties kunnen per exemplaar enigszins verschillen. 

Aangezien dit een met de hand gesmeed product is, zijn geen twee stukken hetzelfde! 

Kleine variaties in vorm en/of afwerking als gevolg van handwerk zijn normaal en de bovenstaande afbeeldingen zijn alleen voor illustratieve doeleinden.

Het hier gebruikte staal is niet roestvrij en kan lichte tekenen van corrosie vertonen. 

Wij raden u aan de tang regelmatig te verzorgen, bijvoorbeeld met Ballistol, een universele olie die ideaal is voor het conserveren van staalproducten.