Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Middeleeuws Castillonzwaard met Schede, 15e eeuws

Middeleeuws Castillonzwaard met Schede, 15e eeuws

€ 229.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-0116703218

Middeleeuws Castillonzwaard met Schede, 15e eeuws.

Begin jaren zeventig werden ongeveer 80 middeleeuwse zwaarden gevonden in de Dordogne, een rivier nabij de stad Castillon-la-Bataille, Frankrijk. Deze vondst, bekend als de “Castillon Group”, bestond uit verschillende ridderzwaarden en lange zwaarden met zeer vergelijkbare handvatten. Deze zwaarden worden geassocieerd met de Slag bij Castillon, die beslissend was voor de Fransen en resulteerde in het einde van de Honderdjarige Oorlog (1337 - 1453) tussen Frankrijk en Engeland. De zwaarden zijn waarschijnlijk ofwel een Engelse voorraadlevering vóór de slag, ofwel een transport van Franse oorlogsbuit. Tijdens het transport leed het schip een schipbreuk en zonk naar de bodem van de rivier. Sommige van de originele vondsten bevinden zich nu in musea of zijn eigendom van particuliere verzamelaars.

Het hier aangeboden zwaard is een reconstructie van een van deze Castillon-zwaarden. Het heeft een tweesnijdend mes dat scherp taps toeloopt naar de punt. Het eenhandszwaard heeft een korte groef en de snijkanten zijn niet geslepen. Het met zwart leer omwikkelde houten handvat eindigt in een schijfpommel met aan beide zijden een verhoogd blauw cirkelaccent. De uiteinden van de stalen pareerstang zijn naar het lemmet toe gebogen.

Het zwaard wordt geleverd met een houten/leren schede omwikkeld met blauw leer met een stalen kapel en een prachtige zwaardriem van robuust zwart leer. Dankzij de voorgestanste gaten kan de riem op verschillende maten worden aangepast.


Opgemerkt moet worden dat dit middeleeuwse zwaard niet geschikt is voor showgevechten. Het is ontworpen als verzamelobject of decoratieobject en is ook ideaal als rekwisiet, bijvoorbeeld om uw kostuum compleet te maken.


Details:

- Materiaal mes: koolstofstaal

- Rockwell-hardheid van het lemmet: 48 – 52 HRC

- Materiaal handvat: Houten handvat met leren omhulsel, stalen beschermkap en pommel

- Totale lengte: ca. 93 cm

- Lemmetlengte: ca. 75 cm

- Lemmetdikte: ca. 4,9 cm

- Lengte handvat: ca. 17,5 cm (handvatgedeelte ca. 10 cm)

- Maximale bladbreedte: ca. 5,7 cm

- Zwaartepunt: ca. 9 cm voor de beschermkap

- Inclusief houten schede met echt leren omslag

- Gewicht zonder schede: ca. 1,2 kg

- Gewicht met schede: ca. 1,9 kg


De bovenstaande specificaties kunnen enigszins variëren van exemplaar tot exemplaar.

Het hier gebruikte staal is niet roestvrij en kan lichte tekenen van corrosie vertonen. Wij adviseren het mes regelmatig te onderhouden, bijvoorbeeld met Ballistol, een universele olie die ideaal is voor het conserveren van staalwaren.