Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Middeleeuws Compleet Ridder harnas van Karel V.

Middeleeuws Compleet Ridder harnas van Karel V.

€ 6399.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMMT-902

Middeleeuws Compleet Ridder harnas van Karel V.

Hoewel de oorsprong van het pantser voor de strijd teruggaat tot de Egyptische periode en is ontwikkeld met de Grieken en Romeinen, is het bekendste middeleeuwse pantser gemaakt van stalen of ijzeren platen die met haken, moeren en spijkers met elkaar zijn verbonden en door de krijger worden gedragen met riemen en klemmen. uitstel. 

Het pantser bereikte de perfectie in de Middeleeuwen en werd tegen het midden van de 16e eeuw omgevormd tot een luxueus kledingstuk voor de krijger, versierd en verfraaid met de schoonheden van de beeldhouwkunst en de metaalindustrie. Vanaf de 18e eeuw werden ze enkel gebruikt als onvergelijkbare decoratie in kastelen, paleizen, musea en al die plaatsen die een mooie historische herinnering in hun verblijf wilden inbouwen.

Het Koninklijk Wapenmuseum in Madrid herbergt een van de grootste en rijkste wapencollecties ter wereld, met voornamelijk stukken uit de 16e-eeuwse periode van Karel I, waaruit Marto inspiratie haalde om ze in verschillende maten of schalen te reproduceren, waarbij de materialen De gebruikte materialen lijken sterk op de originelen: met de hand vervaardigd ijzer en staal, brokaten en houten onderstellen die het metaal een antieke patina geven die het beschermt tegen externe oxidatie.


Details:

- Hoogte: ca. 200 cm

- Gewicht: ca. 50 kg

- Inclusief houten podium

- Inbegrepen: Kwaliteitscertificaat

- Sierlijk pantser van hoge kwaliteit