Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Middeleeuwse Faithkeeper, Tempelierszwaard met prachtige Schede

Middeleeuwse Faithkeeper, Tempelierszwaard met prachtige Schede

€ 489.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMMT-501691

Middeleeuwse Faithkeeper, Tempelierszwaard met prachtige Schede.

De drijvende kracht achter de Tempeliersorde was geloof. Geloof in God, geloof in hun missie en geloof in de gemeenschap. Dit zwaard is een bewijs van deze dappere ridders.

De beste smeden van Ankerlier Steelcrafts hebben vele uren aan elk blad gewerkt, waarbij het koolstofstaal met de hand is gesmeed voor optimale balans, snelheid en duurzaamheid. Als je dit zwaard in je hand houdt, zul je er geen twijfel over hebben dat dit grote zwaard gebruikt had kunnen worden om het Heilige Land te verdedigen. Het met echt leer omwikkelde handvat en de handgemaakte massief stalen onderdelen laten zien hoe stevig en mooi dit zwaard werkelijk is. Een munt ter ere van Bohemond II, de kruisvaardersprins van Antiochië, is in de pommel ingebed, terwijl de pareerstang aan beide kanten de Latijnse inscriptie Christus Vincit ~Christus Regnat - "Christus triomfeert ~ Christus regeert" heeft. Het lemmet van koolstofstaal heeft aan beide zijden een diepe groef en een ingewerkt kruis van de Tempeliers.

Opgemerkt moet worden dat dit zwaard niet geschikt is voor gevechtsgebruik. Het is ontworpen als verzamelobject of decoratieobject en is ook perfect als rekwisiet, bijvoorbeeld om uw kostuum compleet te maken.


Details:

- Materiaal mes: koolstofstaal

- Totale lengte: ca. 104 cm

- Lemmetlengte: ca. 83,5 cm

- Lemmetdikte: ca. 4 mm

- Lengte handvat: ca. 12,6 cm / gehele handvat ca. 20,5 cm

- Maximale bladbreedte: ca. 5,1 cm

- Zwaartepunt: ca. 13 cm (voor de bewaker)

- Inclusief lederen schede

- Gewicht zonder schede: ca. 1329 gram

- Gewicht met schede: ca. 2120 gram