Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Middeleeuwse Gesmede Sikkel van Staal

Middeleeuwse Gesmede Sikkel van Staal

€ 19.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-ULF-CP-71

Middeleeuwse sikkel van koolstofstaal, met de hand gesmeed.

De sikkel is een van de oudste landbouwwerktuigen ter wereld. 

Sporen ervan reiken tot ver in het Neolithicum en het wordt nog steeds gebruikt om onder andere kleine hoeveelheden graan, kruiden of gras te maaien. 

Voor de boeren van de Middeleeuwen was dit gereedschap met een aan de binnenkant geslepen halvemaanvormig mes en een naar achteren gebogen handvat een absoluut onmisbaar landbouwwerktuig, dat werd gebruikt voor het oogsten van graan en het verzamelen van veevoer voor de koude maanden.

De sikkel wordt ook vaak geassocieerd met heksen, genezers en Keltische druïden. Van deze dieren wordt gezegd dat ze door de bossen zwerven, sikkel (of boline) in de hand, om maretak en geneeskrachtige kruiden en planten te verzamelen voor hun toverdrankjes.

Onze middeleeuwse sikkel is gemaakt van koolstofstaal. 

Het lemmet van 2 mm platstaal is met de hand gesmeed. 

De punt is afgerond en de rand is slechts licht geslepen door te hameren (of peenen). 

De sporen van de smederij zijn hier bewust bewaard gebleven om de sikkel een rustiek, authentiek karakter te geven. Het handvat van 5 mm vierkant staal is elegant gebogen en eindigt met een kleine spiraal. 

Het is op sommige plaatsen gedraaid (gedraaid), wat niet alleen zorgt voor een mooie uitstraling, maar ook voor een betere grip. 

Door zijn speciale vorm kan hij eenvoudig aan het kledingstuk worden bevestigd en biedt hij ook ruimte voor individuele vormgeving, zoals een leren omslagdoek.

Dit prachtige stuk smeden is perfect voor het dagelijkse kampleven in middeleeuwse re-enactment en zal nog meer authenticiteit toevoegen aan elke afbeelding van een boer, kruidkundige of zelfs een druïde.


Details:

- Materiaal: gesmeed koolstofstaal (roestend)

- Totale lengte: ca. 28 cm

- Lemmetlengte: ca. 16 cm

- Lemmetbreedte: ca. 3 cm

- Lemmetdikte: ca. 2 mm

- Lengte handgreep: ca. 12 cm

- Gewicht: ongeveer 170g