Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

​Middeleeuwse Kaproen van Wol in Rood

​Middeleeuwse Kaproen van Wol in Rood

€ 29.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: BS-Gugel-Cucullus-Wolle-Rot

Middeleeuwse Kaproen van Wol in Rood.

Alle stukken in de collectie zijn door ons ontworpen op basis van historische sjablonen en zijn gewijd aan het thema "representatie van beroepen en het burgerlijke leven".

Het is ons gelukt om de snit en pasvorm zo te optimaliseren dat ondanks de moderne verwerking de authenticiteit niet verloren gaat.

Daarom zijn er bewust stukken geselecteerd die het mogelijk maken om ze zo authentiek mogelijk te produceren. Vooral voor beginners biedt de collectie een ideaal startpunt.

Een ander kenmerk van de collectie: alle stukken passen bij elkaar - zowel qua kleur als snit, draagbaarheid en tijd.

Alle onderdelen kunnen worden gedragen in de "onion skin"-methode en zo de drager optimaal uitrusten voor het zomer- en winterseizoen, maar ook voor verschillende gelegenheden en representaties.

Onze kap is rechtstreeks overgenomen van de kap van de bijenteeltvertegenwoordiging.

Enerzijds nauwsluitend over de schouders en in de nek gesloten met twee riemen, zit de capuchon perfect op de schouders en het bovenlichaam en glijdt niet weg.

Het hoofd zelf is goed beschermd met het hoofdbord en kan bij koud weer naar voren worden uitgerold. Bovendien zit de capuchon zo strak om het hoofd dat je zelfs een muts kunt dragen.

Dit product bestaat uit: wolvilt - 74% wol, 15% polyester, 7% polyamide en 4% andere natuurlijke vezels