Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Middeleeuwse Ketelhaak Verstelbaar van 37 tot 59 cm

Middeleeuwse Ketelhaak Verstelbaar van 37 tot 59 cm

€ 29.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: PP-JMK-7040-A

Middeleeuwse Ketelhaak Verstelbaar van 37 tot 59 cm.

Hier kunt u een handgesmede ketelzaag of hale kopen op basis van middeleeuwse modellen.De

middeleeuwse ketelzaag is handgemaakt en heeft acht tanden, waarmee u de hoogte van de ketel boven het vuur kunt regelen. Hier komt het gezegde "een versnelling hoger" vandaan...

Bij het koken op open vuur is zo'n ketelzaag gewoon onmisbaar - daarom maakte de ketelzaag deel uit van de uitrusting van elke keuken van de middeleeuwen tot de 19e eeuw en is vandaag de dag nog steeds bij uitstek geschikt om te koken op het open vuur in LARP en middeleeuwse re-enactment.

De middeleeuwse ketelzaag heeft de afmetingen: 37 x 7 cm, uitgeschoven 59 cm.

Overigens was de ketelzaag ook belangrijk in het middeleeuwse recht - bij verkoop van bijvoorbeeld een huis werd de ketelhaak door de verhuurder van het vuur gehaald en aan de koper overgedragen.

In sommige regio's was het gebruikelijk dat de pasgetrouwden hun bruid een prachtig bewerkte vuurzaag gaven op de bruiloft, waarmee ze symbolisch haar toekomstige verantwoordelijkheid voor de keuken en de haard gaf.

In de heraldiek worden ketelhaken en ketelzagen vaak gevonden op wapenschilden en laten ze zo duidelijk zien hoe belangrijk vuur en haard ooit waren als middelpunt van het middeleeuwse leven.