Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Middeleeuwse Schotse Claymore, tweehandig zwaard, 16e eeuws, zonder schede

Middeleeuwse Schotse Claymore, tweehandig zwaard, 16e eeuws, zonder schede

€ 149.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-0116331301

Middeleeuwse Schotse Claymore, tweehandig zwaard, 16e eeuws, zonder schede.

Deze tweehandige claymore (afgeleid van het Schots-Gaelische woord claidheamh-mòr, wat simpelweg "groot zwaard" betekent) is gemodelleerd naar de formidabele, tweesnijdende langzwaarden die door de beroemde Highlanders van Schotland werden gehanteerd tijdens de clanconflicten en grensoorlogen met de Engelsen. Kroon tussen de 15e en 17e eeuw. Een van de nieuwste ontwikkelingen in het Schotse zwaard, de Claymore, heeft zijn effectiviteit al bijna 300 jaar bewezen. Het tweehandige zwaard was een krachtig infanteriewapen dat zowel vegende, verwoestende slagen als krachtige stoten kon uitdelen. Hoewel het ontwerp van het lemmet relatief eenvoudig en toch elegant was, onderscheidde het het unieke gevest zich van andere zwaarden uit die tijd.

Onze goedkope, historisch authentieke reconstructie van het Claymore-zwaard is gebaseerd op bewaarde originelen uit de 16e eeuw (zoals te bewonderen in onder meer het National Museum of Scotland in Edinburgh of het British Museum in Londen) en heeft het klassieke ontwerp van dit populaire wapen.

Het brede, lange, gelijkmatig taps toelopende mes met volledige tang is gesmeed uit EN45 verenstaal en ongeveer halverwege de lengte volgelopen. De snijranden zijn niet geslepen. De uienknop is gemaakt van staal en het handvat is gemaakt van gebeitst, gepolijst hout. De kenmerkende stalen pareerstang van 29 cm is vervaardigd uit een enkel blok, bestaande uit een kraag, sporen die door het midden van de voller lopen en armen die naar het blad toe hellen, eindigend in een vierpasvormige decoratie.

Dit prachtige stukje Schotse geschiedenis, ter nagedachtenis aan de Hooglanden en de woeste clanleden die daar vochten en hun leven lieten, wordt zonder schede geleverd.

Er wordt op gewezen dat dit laatmiddeleeuwse / renaissance tweehandig zwaard niet geschikt is voor de strijd, maar is ontworpen als verzamelobject of decoratief object. Het is ook uitstekend als rekwisiet, bijvoorbeeld om je kostuum af te maken, en zal je transformatie tot een trotse Schotse krijger gewoon perfect maken.


Details:

- Materiaal: lemmet van verenstaal EN45 (koolstofstaal, niet roestvrij), handgreep van hout, beschermkap en pommel van staal

- Totale lengte: ca. 123 cm

- Lemmetlengte: ca. 92 cm

- Lemmetdikte: ca. 4 mm (snijranden ca. 1 mm)

- Lengte handgreep: ca. 31 cm (handgreepsectie ca. 19 cm)

- Max. bladbreedte: ca. 6 cm

- Zwaartepunt: ca. 10,5 cm voor de beschermkap

- Gewicht: ongeveer 2,2 kg


De bovenstaande specificaties kunnen per exemplaar enigszins verschillen.

Het hier gebruikte staal is niet roestvrij en kan lichte tekenen van corrosie vertonen.

We raden aan om het mes regelmatig te verzorgen, bijvoorbeeld met Ballistol, een universele olie die ideaal is voor het conserveren van staalproducten.