Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Middeleeuwse speerpunt, ca. 40 cm.

Middeleeuwse speerpunt, ca. 40 cm.

€ 59.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1816722600

Middeleeuwse speerpunt, ca. 40 cm.

Deze speerpunt is gemaakt van EN45 warmtebehandeld koolstofstaal en is geschikt voor Viking en middeleeuwse omgevingen (10e/11e eeuw - Type G volgens Petersen).

Hij is ca. 40 cm lang, heeft ca. 23 cm lange bladen en dankzij twee gaten kan hij op een houten handvat naar keuze worden gemonteerd om je eigen Vikingtijdperk/middeleeuwse speer te maken. Wordt geleverd zonder schacht en zonder bevestigingsmateriaal.

Als alternatief kunnen verzamelaars onze houten speerpuntstandaard kopen (apart verkrijgbaar, item DHBM-1816375000) om hun schatten in stijl in hun arsenaal weer te geven.

Houd er rekening mee dat deze speerpunt in de eerste plaats is ontworpen als verzamelobject, decoratief object of rekwisiet en niet geschikt is voor tentoonstellingsgevechten! De mespunt is niet afgerond en de randen, hoewel niet geslepen, zijn afgeschuind (met de juiste uitrusting en praktische ervaring kunnen ze indien nodig worden geslepen).


Details:

- Materiaal: verenstaal EN45, gehard (koolstofstaal, niet roestvrij)

- Totale lengte (inclusief tuit): ca. 40 cm

- Lemmetlengte: ca. 25 cm (snijden ca. 23 cm)

- Maximale breedte: ca. 5,5 cm

- Lemmetdikte: ca. 5 mm

- Lengte schachtbevestiging (tule): ca. 15 cm

- Binnendiameter asbevestiging: ca. 2,8 cm

- Gewicht: ongeveer 520 g


Bovenstaande specificaties kunnen enigszins verschillen van exemplaar tot exemplaar.

Het hier gebruikte staal is niet roestvrij en kan lichte tekenen van corrosie vertonen. Wij raden u aan de speerpunt regelmatig te verzorgen, bijvoorbeeld met Ballistol, een universele olie die ideaal is voor het conserveren van staalgoederen.