Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking Birka Mutspunt in Messingkleur

Viking Birka Mutspunt in Messingkleur

€ 10.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: PP-13 Mützen-Spitze 1messingfarbe

Viking Birka Mutspunt in Messingkleur.

Replica van een tip voor de Rus Viking hoed van Birka.

De replica van de mooie hoedpunt uit de Vikingtijd is gebaseerd op een historische originele vondst uit de Vikingstad Birka.

Dergelijke pieken waren typerend voor de kappen van de Zweedse Vikingen, die leefden en handel dreven in het westen van Rusland, daarna Gardarike, langs de grote rivieren en Rus werden genoemd, naar de (waarschijnlijk) Normandische term voor roeiers of een roeiteam.

De punt van de hoed is gebaseerd op Hongaarse traditionele kostuumcomponenten, zoals die gevonden worden op riem- en tasbeslag uit de Vikingtijd. Het origineel is waarschijnlijk gemaakt in Kiev.

De originelen van het kant werden gevonden in twee rijkelijk ingerichte 10e-eeuwse graven (graven 581 en 644) in de Vikingstad Birka, die midden in het Zweedse Mälarmeer lag en een belangrijke handelspost was voor de Russische Vikingen uit het oosten.

De hoedpunt heeft de afmetingen: 4,5 x 2,4 cm en heeft vier gaatjes waarmee de punt met een paar steken aan het uiteinde van de hoed kan worden genaaid.

Gemaakt van gegoten zamak in de kleuren brons en zilver.

In tegenstelling tot onze replica, was de originele Birka-hoed gemaakt van puur zilver en uitgebreid bewerkt met filigraan.