Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Rheingönheim Cingulum, Romeinse riem, leer met messing beslag, 1e eeuw n.Chr.

Rheingönheim Cingulum, Romeinse riem, leer met messing beslag, 1e eeuw n.Chr.

€ 199.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1616679601

Rheingönheim Cingulum, Romeinse riem, leer met messing beslag, 1e eeuw n.Chr.

De Romeinse cingulum militare was een leren riem versierd met decoratieve metalen platen en vaak uitgerust met houders of ophanginrichtingen voor de dolk van de soldaat. Deze oorlogsgordel diende niet alleen om de braccae (broek) van de krijger omhoog te houden tijdens de strijd, maar was ook een teken van rang of militaire eer.

Het hier aangeboden Romeinse cingulum is een replica van een vondst uit de eerste helft van de 1e eeuw na Christus uit het fort Rheingönheim (Ludwigshafen), een voormalig hulpkamp (kamp voor hulptroepen) aan de oevers van de Rijn. Hoewel de cingulum vaak een leren schort bevatte bestaande uit meerdere smalle stroken (zogenaamde pteryges of pteruges) versierd met metalen beslag, was dit niet aanwezig op het originele artefact.

De scharnierende gesp, de beweegbare Pugio houders en de sierplaten zijn allemaal gemaakt van vertind messing. De band zelf is gemaakt van robuust 3 mm leer en is aan de binnenkant bovendien gevoerd met suède om de tuniek van de drager te beschermen tegen de klinknagels die de metalen platen op hun plaats houden. De heupriem is voorgesneden en verstelbaar in verschillende maten. Er wordt een leren koord meegeleverd om een dolk aan de knoopachtige Pugio-hangers te binden en te bevestigen.

Als ideale accessoire voor Romeinse re-enactment, LARP, toneel of TV/film, zal deze prachtige Romeinse riem je transformatie tot een trotse krijger perfect maken.


Details:

- Materiaal: bruin leer, sierbeslag van messing (vertind), emaille inleg

- Dikte (incl. suède voering, zonder fittingen): ca. 4 mm

- Totale lengte (inclusief gesp): ca. 134 cm

- Geschikt voor een heupomtrek van ca. 100 tot 125 cm

- Breedte: ca. 6 cm (ca. 2 mm aan het geperforeerde uiteinde)

- Gewicht: ongeveer 920g


De bovenstaande specificaties kunnen per exemplaar enigszins verschillen.