Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling

Het Ridder Kookboek

€ 22.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-2246380294

Het Ridder Kookboek.

door Heiko Schwartz

- Een heerlijke reis terug in de tijd naar de Middeleeuwen -

Hardcover, ongeveer 96 pagina's

continu Kleurenfoto's, formaat 21 x 20 cm

Inhoud:

Ridders - wie denkt niet aan de nobele helden in glinsterende harnassen en mooie jonkvrouwen die maar al te graag bezwijken voor de minstreel van de gepantserde jager? Mystiek en fascinerend zijn de legendes uit die verre tijd toen de arm van een vrije man sterk genoeg moest zijn om zegevierend een zwaard te hanteren!

Wilde feesten, krijgshaftige gevechten maar ook handvaardigheid, hoofse levenswijze en muziek vormen onze opvatting van de tijd die vaak wordt aangeduid als "het duister". Iedereen die ooit een goed glas wijn heeft gedronken in de gewelven van een ontoegankelijk festival in het dansende licht van de fakkels terwijl hij luisterde naar de harpklanken van lang vergeten melodieën, of die een donker biertje heeft gedronken met gekookte lekkernijen van een gebogen tafel op zo'n plek, weet hoe snel je kunt Vergeet alles om je heen en begint aan een reis door de tijd, allesbehalve "donker".

Dit kookboek biedt inspiratie en instructies voor een culinaire reis naar de vuurhaarden en weelderige tafels van het riddertijdperk, maar ook voor de reizende ridder of koopman die de nacht doorbrengt in een kamp of een arme taverne en wil genieten van een lekker eten vooraf Diverse tips en variaties laten ons de historische recepten ambachtelijk of met moderne middelen bereiden. Wie zich niet alleen in middeleeuwse kleding wil kleden en zo wil vechten, maar ook ridderlijk wil dineren of op ambachtelijke wijze zijn mede en kaas wil maken, mag dit boek niet missen. ( Dit boek is in Duits Geschreven )