Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Robert the Bruce Zwaard met Schede, middeleeuws eenhandig zwaard met schede

Robert the Bruce Zwaard met Schede, middeleeuws eenhandig zwaard met schede

€ 139.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-0116328000

Robert the Bruce Zwaard met Schede, middeleeuws eenhandig zwaard met schede.

Vernoemd naar Robert I van Schotland (1274-1329), algemeen bekend als Robert Bruce of Robert the Bruce, is dit eenhandige zwaard geen reconstructie van het wapen van deze beroemde Schotse krijger, maar eerder een eerbetoon aan zijn grote daden en nalatenschap. In 1314, na jaren van strijd tegen de Engelse kroon, versloeg koning Robert het leger van Edward II van Engeland in de Slag bij Bannockburn, een cruciale slag die uiteindelijk leidde tot het herstel van de Schotse onafhankelijkheid. Naast de legendarische William Wallace blijft Robert Bruce tot op de dag van vandaag een van de meest gevierde historische figuren van Schotland.

Dit decoratieve eenhandige zwaard heeft een tweesnijdend EN45 verenstalen lemmet met een lange, brede lemmet. De snijkanten zijn niet geslepen en de doorlopende mesdoorn is aan de pommel geschroefd. Het gevest bestaat uit een pareerstang die licht naar beneden buigt, een sterke, achthoekige pommel (Oakeshott type I1, meest populair in de 14e eeuw) en een greepgedeelte met een houten kern, die op een zeer uitgebreide manier is omwikkeld met een bruin gevlochten leer koord.

De pareerstang en pommel zijn beide gemaakt van massief messing en ingelegd met felrood email. Terwijl kruisen in de uiteinden van de wachter zijn geplaatst, is de pommel voorzien van een ongebreidelde leeuw (een heraldische afbeelding van een leeuw in een rechtopstaande positie met zijn voorpoten omhoog alsof hij klaar is om aan te vallen), wat sterk doet denken aan het wapen van Koning Robert I van Schotland - een karmozijnrode leeuw op een gele achtergrond - herdacht.

Dit hoogmiddeleeuwse ridderzwaard wordt geleverd met een bruine houten/lederen schede met twee draagringen.

Er wordt op gewezen dat dit middeleeuwse zwaard niet geschikt is voor veldslagen, maar is ontworpen als verzamelobject of decoratief object. Het is ook uitstekend geschikt als rekwisiet, bijvoorbeeld om je kostuum compleet te maken, en zal je transformatie tot een trotse ridder of nobele koning perfect maken.


Details:

- Materiaal: lemmet van verenstaal EN45 (koolstofstaal, niet roestvrij), pareerstang en pommel van messing met    rood geëmailleerde elementen, houten greep met lederen omwikkeling

- Totale lengte: ca. 96,5 cm

- Lemmetlengte: ca. 78,5 cm

- Lemmetdikte: ca. 4 mm (snijkanten ca. 1 mm)

- Lengte handvat: ca. 18 cm (handvatgedeelte ca. 12,5 cm)

- Maximale bladbreedte: ca. 4,7 cm

- Zwaartepunt: ca. 13 cm voor de bewaker

- Inclusief houten schede met echt leren hoes en messing ringen

- Gewicht zonder schede: ca. 1,1 kg

- Gewicht met schede: ca. 1,5 kg


Bovenstaande specificaties kunnen enigszins verschillen van exemplaar tot exemplaar.

Het hier gebruikte staal is niet roestvrij en kan lichte tekenen van corrosie vertonen. Wij raden u aan om het lemmet en de schede regelmatig te verzorgen, bijvoorbeeld met Ballistol, een universele olie die ideaal is voor het conserveren van staalproducten.