Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Roman Capsa, leren rolcontainer met 3 rollen

Roman Capsa, leren rolcontainer met 3 rollen

€ 59.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1616619700

Roman Capsa, leren rolcontainer met 3 rollen.

Voordat boeken zoals we die nu kennen, bestonden, gebruikten mensen boekrollen om hun verhalen en verhalen op te schrijven. Papyrusrollen vinden hun oorsprong in het oude Egypte, vanwaar ze zich verspreidden naar het oude Griekenland en Rome. De uitgerolde documenten, die doorgaans enkele honderden meters lang waren, bevatten veel belangrijke informatie.

Om de gevoelige rollen tegen invloeden van buitenaf te beschermen, werden ze opgeslagen in manden, kannen, potten of zelfs de capsa.

De capsa is een door de Romeinen ontwikkelde tas waarin meerdere rollen tegelijk konden worden vervoerd. Meestal was het een grote, cilindrische houder van leer of hout, afgesloten met een deksel en dankzij een riem comfortabel op het lichaam te dragen.

De hier aangeboden Capsa bestaat uit twee verschillende gekleurde leersoorten en wordt veilig afgesloten met een deksel. De lange, verstelbare riem kan worden gebruikt als riem om de scrollcase op de heup te dragen of als schouderriem.

Onze Capsa ziet er niet alleen geweldig uit, hij bevat ook 3 bijpassende rollen die wachten om door jou te worden gelabeld. Aan elke rol zijn twee houten stokjes bevestigd als rolhulpmiddel. Wanneer de rol niet wordt gebruikt, wordt deze bij elkaar gehouden door een leren riem.

Geschikt voor een geleerde, zijn leerling of ieder ander LARP-personage dat tijdens zijn avonturen niet zonder belangrijke documenten of bezweringen, vloeken en spreuken kan. Maar ook barden kunnen hier hun songteksten veilig in bewaren.


Details:

- Materiaal: Leer

- Breedte: ca. 8 cm

- Hoogte: ca. 27,5 cm

- Gewicht inclusief wielen: ca. 620 g

- Gewicht zonder wielen: ca. 400 g


De bovenstaande specificaties kunnen enigszins variëren van exemplaar tot exemplaar.

Houd er rekening mee dat leer een natuurproduct is en dat variaties in kleur en/of nerf vrij vaak voorkomen. Daarom zijn geen twee delen van deze leren tas hetzelfde en zijn de bovenstaande afbeeldingen uitsluitend bedoeld als voorbeeld.