Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling

Romeinse Lepel Messing

€ 12.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1916758100

Cochlear, Romeinse lepel van messing met een ronde kom.

Over het algemeen kunnen de lepels uit de Romeinse oudheid worden onderverdeeld in twee basistypen:

Terwijl de ligula (mv. ligulae) een steel bezat met een afgerond uiteinde of decoratieve knop en een vrij royale, vaak ovale, lepelkom (de zogenaamde Laffe), werd de cochleaire (mv. cochlearia) gekenmerkt door een rechte steel met een puntig uiteinde en had een meestal kleinere kommen.

Er wordt aangenomen dat cochlearia eetlepels waren. Talloze archeologische vondsten tonen aan dat deze spiesen - in de meest uiteenlopende vormen en materialen - eeuwenlang als tafelbestek werden gebruikt.

Door hun speciale vorm werden ze niet alleen gebruikt als eier- of slakkenlepels, maar waren ze ook ideaal voor het eten van vele andere voedingsmiddelen en gerechten.

Terwijl het voorste deel werd gebruikt voor het lepelen van sauzen, desserts en dergelijke, kon het puntige uiteinde worden gebruikt als vervanging voor een vork (vergelijkbaar met een priem of doorn) voor het prikken van stukjes fruit, groenten, vlees en ander voedsel.

Deze reproductie van een cochleaire lepel met een vrij platte ronde lob (ronde kom) is gemaakt van messing en heeft een scherpe punt.

Dit fijne stuk Romeins bestek is uitstekend geschikt voor levende geschiedenisdoeleinden en zou een mooie aanvulling zijn op de outfit van elke Romeinse re-enactor.


Details:

- Materiaal: messing

- Totale lengte: ca. 14,5 cm

- Diameter van de lepel: ca. 2,5 cm

- Gewicht: ongeveer 7g


Juridische mededeling:

Niet geschikt voor direct contact met voedsel.