Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Romeinse Gladius type Mainz met Schede, 1e eeuw

Romeinse Gladius type Mainz met Schede, 1e eeuw

€ 149.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-0180010400

Romeinse Gladius type Mainz met Schede, 1e eeuw.

The Gladius, het standaardwapen van het legionair Rome tussen de 3e eeuw voor Christus BC en de 3e eeuw na Christus, is door de eeuwen heen in veel verschillende varianten geweest. Hoewel voornamelijk ontworpen voor de sprong -off, was het zeer gevreesde Romeinse korte zwaard ook een uiterst effectieve drukte. In de loop van het centrale / late Romeinse rijk werd het echter geleidelijk vervangen door de langere Spatha.

Dit Romeinse zwaard is geen exacte replica van een archeologische vondst, maar een reconstructie van een klassieke Gladius van het Mainz -type uit de vroege 1e eeuw. Kenmerkend voor dit Gladius-type, dat was vernoemd naar de site van de eerste Gladii van dit soort, was het tweesnijdende, enigszins "taille" mes met een lange tip.

De Gladius die hier wordt aangeboden, heeft een typisch "Mainz" -blad gemaakt van Spring Steel EN45 (noch gehard, noch met warmte behandeld) met een platte, diamantvormige kruisdectie en lange, puntige plaats. Het snijden wordt niet geslepen en het continue mestekort wordt geschroefd aan het uiteinde van het handvat (riem gemaakt van messing). Het handvat bestaat uit botten, paries en pannen gemaakt van hout. De pariaal is uitgerust met een koperen plaat op het mes.

De Romeinse met één hand en rode hout/lederen schede met fittingen gemaakt van messing (een mondband, drie horizontale ligamenten, marginale fittingen en een V-vormig, met een palmette, wordt geleverd). Op de twee bovenste linten zijn basisringen gemaakt van gegoten koper bevestigd, waardoor de drager zijn Gladius kan dragen als een echte Romein.

Er wordt op gewezen dat dit zwaard niet geschikt is voor het vechten. Het is ontworpen als een collector -item of decoratieobject en is ook ideaal als een prop, bijvoorbeeld om uw kostuum te voltooien.


Details:

- Materiaal: mes gemaakt van veerstaal EN45 (koolstofstaal, niet roestvrij), handvat gemaakt van bot, parier en    knop gemaakt van hout, bevestigingsmoer en handbescherming inzetstuk gemaakt van messing

- Totale lengte: ongeveer 71 cm

- Bladelengte: ongeveer 53 cm

- Bladdikte: ongeveer 4,5 mm / 2,5 mm (snijranden ongeveer 1 mm)

- Haallengte: ongeveer 18 cm (handgreepgebied ongeveer 9 cm)

- Max. Bladebreedte: ongeveer 6,5 cm

- Focus: ongeveer 13 cm voor de parier

- inclusief houten schede met referentie gemaakt van echt leer en koperen fittingen

- Gewicht zonder vagina: ongeveer 0,8 kg

- Gewicht met een vagina: ongeveer 1,3 kg


De bovenstaande specificaties kunnen enigszins variëren van kopieën tot kopie.

Het hier gebruikte staal is niet roestvrij en kan lichte sporen van corrosie hebben. We raden aan het mes en de vagina regelmatig te onderhouden, bijvoorbeeld met Ballistol, een universele olie die ideaal is voor het onderhouden van stalen goederen.