Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Romeinse Gladius type Pompeii met Schede, 1e eeuw

Romeinse Gladius type Pompeii met Schede, 1e eeuw

€ 139.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-0180010800

Romeinse Gladius type Pompeii met Schede, 1e eeuw.

The Gladius, het standaardwapen van het legionair Rome tussen de 3e eeuw voor Christus BC en de 3e eeuw na Christus, is door de eeuwen heen in veel verschillende varianten geweest. In de loop van de middelste / late Romeinse keizerlijke periode werd dit zeer gevreesde korte zwaard echter geleidelijk vervangen door de langere Spatha. Het Gladius -type Pompeii (of Gladius Pompeianus), dat vanuit het midden van de 1e eeuw na Christus het type Mainz heeft vervangen, vertegenwoordigt het laatste niveau van ontwikkeling van het Romeinse korte zwaard. Van de eerste vier van deze soort, die dateren uit de tijd vóór 79 na Christus (het jaar van de verwoestende uitbraak van de Vulkan Vesuvius, die de Italiaanse stad as begroef onder een meter -hoge laag).

Het Romeinse zwaard dat hier wordt aangeboden, is een reconstructie van een klassieke Gladius van het Pompeii -type uit de late 1e eeuw. Het mes met rechte, parallel snijden en korte, driehoekige punt is gemaakt van veerstaal EN45 (noch gehard, noch met warmte behandeld). Het snijden wordt niet geslepen en het continue mestekort wordt geschroefd aan het uiteinde van het handvat (riem gemaakt van messing). Het handvat, de parier en de knop zijn gemaakt van hout.

De Romeinse met één hand en artistiek gedecoreerde hout/lederen schede met koperen fittingen worden geleverd op basis van archeologische vondsten uit de collectie van het museum het Valkhof in Nijmegen (Nederland). Het mondblad verdeeld in twee decoratieve velden is versierd met gedeeltelijk ingeblikte, gedeeltelijk open, gedeeltelijk gegraveerde motieven. De Ortband bestaat uit een V-vormige rand met een lokale knop, een horizontale band en een decoratief dienblad gekoppeld aan het mondblad. Een palmette is boven de Ortband bevestigd. Gussmessing ondersteunende ringen stellen de drager in staat om zijn Gladius als een echte Romein te dragen.

Er wordt op gewezen dat dit zwaard niet geschikt is voor het vechten. Het is ontworpen als een collector -item of decoratieobject en is ook ideaal als een prop, bijvoorbeeld om uw kostuum te voltooien.


Details:

- Materiaal: mes gemaakt van veerstaal EN45 (koolstofstaal, niet roestvrij), houten boekje met messing    bevestigingsmoer

- Totale lengte: ongeveer 67,5 cm

- Bladelengte: ongeveer 49 cm

- Bladdikte: ongeveer 4,3 mm / 4 mm (snijranden ongeveer 1 mm)

- Haallengte: ongeveer 18,5 cm (handvatgebied ongeveer 9 cm)

- Max. Bladbreedte: ongeveer 4,5 cm

- Focus: ongeveer 13 cm voor de parier

- inclusief houten schede met referentie gemaakt van echt leer en koperen fittingen

- Gewicht zonder vagina: ongeveer 0,6 kg

- Gewicht met vagina: ongeveer 0,95 kg


De bovenstaande specificaties kunnen enigszins variëren van kopieën tot kopie.

Het hier gebruikte staal is niet roestvrij en kan lichte sporen van corrosie hebben. We raden aan het mes en de vagina regelmatig te onderhouden, bijvoorbeeld met Ballistol, een universele olie die ideaal is voor het onderhouden van stalen goederen.