Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Romeinse helm Imperial Gallic -G- Weisenau van staal met Helmkam

Romeinse helm Imperial Gallic -G- Weisenau van staal met Helmkam

€ 199.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1716606100

Romeinse helm Imperial Gallic -G- Weisenau van staal met Helmkam.

Deze Romeinse helm (ook bekend als Galea of Cassis) is een getrouwe replica van een zogenaamde keizerlijke Gallische "G" Weisenau-helm uit het midden van de 1e eeuw na Christus. Het opmerkelijk goed bewaard gebleven originele artefact van ijzer en brons werd uit de Rijn bij Mainz-Weisenau geborgen en is te bewonderen in het museum in de Andreasstift in Worms. Kenmerkende herkenningspunten voor dit bijzondere type helm waren (onder andere) de schuin aflopende nekbescherming, de geprononceerde wenkbrauwen, de voorhoofdsbeugel en de decoratieve ronde rozetten.

Deze authentieke replica van een Romeinse officiershelm met beweegbare bakstukken is gemaakt van gepolijst 1,2 mm staal en rijkelijk versierd met messing applicaties. Omdat de helm geen geïntegreerde voering heeft, wordt hij geleverd met een gewatteerde katoenen capuchon, waardoor hij comfortabel is om te dragen. Kleine ringen aan de binnenkant van de bakstukken bieden ook de mogelijkheid om een kinband te bevestigen (niet meegeleverd).

Vermoedelijk gereserveerd voor Romeinse soldaten met speciale krachten binnen het cohort (zoals de optiones, de volgende officieren na de centurions), is de tweekleurige zwart-witte crista gemaakt van natuurlijk paardenhaar. Met de bijgeleverde messing beugel kan de pluim goed aan de romeinse helm worden bevestigd.


Details:

- Materiaal: 1,2 mm staal met messing beslag, pluim van echt paardenhaar met stalen frame en leren koord, 100%    katoenen gewatteerde capuchon

- Geschikt voor een hoofdomtrek tot ca. 61 cm

- Lange binnenafstand (achterhoofd tot voorhoofd): ca. 21,6 cm

- Korte binnenafstand (oor-oor): ca. 20 cm

- Gewicht (alleen helm): ca. 1 kg

- Gewicht met pluim en gevoerde kap: ca. 1,5 kg


Bovenstaande specificaties kunnen enigszins verschillen van exemplaar tot exemplaar.