Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Romeinse lantaarn gemaakt van messing en ongelooide huid (perkament)

Romeinse lantaarn gemaakt van messing en ongelooide huid (perkament)

€ 189.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1916629400

Romeinse lantaarn gemaakt van messing en ongelooide huid (perkament).

Deze Romeinse lantaarn is gebaseerd op historische originelen uit de 1e tot de 3e eeuw na Christus, waarvan sommige werden gevonden in Pompeii, delen van Engeland en wat nu Libië is. Dit latere type lamp gebruikte voornamelijk olijfolie als brandstofbron. Hoewel dergelijke lampen voornamelijk in Italië werden gemaakt, werd deze stijl op sommige plaatsen gekopieerd door ambachtslieden in Groot-Brittannië en andere delen van de wereld.

Het cilindrische frame dat op drie pootjes rust is gemaakt van messing. Het bestaat uit een stevige onderplaat die is verbonden met twee dragende verticale steunen. Deze zijn op hun beurt vastgeklonken aan de bovenste ring. Een koepelvormig deksel met decoratieve openingen is met kettingen aan de stutten bevestigd en rust veilig op de bovenste ring dankzij twee inkepingen in de dekselrand. Om de lantaarn te dragen of op te hangen, is een koperen handvat met een derde ketting aan het deksel bevestigd. Het lichaam is bedekt met echte ongelooide huid (perkament). Deze heeft andere kleine ventilatiegaatjes, die ook het licht doorlaten en zorgen voor een unieke, zachte en behaaglijk warme gloed.

Binnenin is het volledig afneembare oliereservoir met een eenvoudige sleutel aan de lantaarnbasis bevestigd. De container bestaat uit drie delen - reservoir, lonthouder en deksel met ventilatiegaten. Deze fijn bewerkte olielantaarn biedt ook andere verlichtingsmogelijkheden: Omdat zowel de lonthouder als het deksel naar wens volledig kunnen worden verwijderd, kan een theelichtje of een grotere kaars als alternatieve lichtbron worden gebruikt.

De lamp kan worden opgehangen, gemakkelijk buiten worden gedragen of op een tafel of een plat oppervlak worden geplaatst, waardoor hij extreem veelzijdig is. 's Nachts zorgt de lantaarn zowel binnen als buiten voor een fijne sfeer.

Deze prachtige koperen lamp, zowel decoratief als functioneel, is een ideale steun voor Romeinse re-enactment (of het nu bij Living History-evenementen of in het Romeinse kamp is) en Larp. Het zorgt in elke setting voor net dat beetje extra qua authenticiteit en sfeer. Natuurlijk is het ook een prachtig decoratief object voor in huis of tuin.


Details:

- Materiaal: messing, echt perkament (leer)

- Hoogte: ca. 23,5 cm

- Doorsnede: ca. 13 cm

- Afmetingen oliereservoir: Ø ca. 5 cm, hoogte ca. 4,5 cm

- Binnendiameter lonthouder: ca. 6 mm

- Gewicht: ongeveer 800g

- Levering ZONDER lont en olie


De bovenstaande specificaties kunnen per exemplaar enigszins verschillen.