Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling

Romeins Kookboek

€ 22.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-2246380287

Romeins Kookboek van Edgar Comes.

Hardcover, circa 128 pagina's

continu Kleurenfoto's, formaat 21 x 20 cm

Inhoud:

De keuken van de oude Romeinen biedt ook echte smaakervaringen voor moderne fijnproevers. Niet voor niets is het oudste bewaard gebleven kookboek uit de Romeinse oudheid, De re coquinaria (Over de kookkunst), al lang een geheime tip onder fijnproevers.

Edgar Comes heeft het beste van de oude gerechten en menu's, die hij bij vele gelegenheden heeft getest en geperfectioneerd, samengebracht in zijn Romeinse kookboek: voorgerechten, zeer diverse hoofdgerechten en bijgerechten, maar ook desserts.

De auteur beschrijft de Romeinse keuken van zijn oorsprong in archaïsche tijden tot de variëteit van een Marcus Gavius Apicius en ook de ingrediënten die toen beschikbaar waren, evenals het hele scala aan Romeinse kruiden en specerijen.

Tot slot geeft hij tips en informatie over waar ingrediënten en replica's van keuken- en keramische apparatuur te verkrijgen zijn.

In 2009 won het boek de World Cookbook Award in de categorie "Best Italian Cuisine Book in Germany".

Over de auteur:

Edgar Comes, geboren in 1964, is landmeter. Sinds 1998 is hij betrokken bij de experimentele archeologie.

Als gepassioneerd hobbykok is hij bijzonder toegewijd aan de Romeinse keuken.

Al vele jaren probeert hij de geheimen van de Romeinse keuken dichter bij zijn tijdgenoten te brengen in workshops en kookcursussen. 



( Het boek is in Duits geschreven! )