Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking Zwaard 10e eeuws met Schede SK-B Klasse

Viking Zwaard 10e eeuws met Schede SK-B Klasse

€ 199.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMULF-SW-04

Vikingzwaard 10e eeuw, slagklaar zwaard SK-B klasse.

Naast de bijl was het zwaard het belangrijkste wapen van de Vikingen. Dit kwam ook tot uiting in hun geloof. De krijgers die in de strijd zijn gesneuveld, verhuizen alleen naar Walhalla als ze met het zwaard in de hand stierven. De rijkdom aan vormen die de Vikingen lieten zien bij het ontwerpen van hun vakmanschap stopte niet bij zwaarden.

Onze gevechtsklare replica van een Vikingzwaard uit de 10e eeuw is het resultaat van ons eigen intensieve onderzoeks- en zwaardsmedenwerk. Het doel was om eerst zelf een reconstructie te maken, die later als model kan dienen voor serieproductie van zowel een battle-ready versie als een decoratieve of aanscherpbare versie. We hebben bewust gekozen voor een type zwaard dat niet vaak als replica wordt gevonden. We hebben ons zoveel mogelijk georiënteerd op originele vondsten zoals beschreven in relevante vakliteratuur. We hebben echter de vorm en lengte van het lemmet evenals de afmetingen van het handvat aangepast aan de lichaamsgrootte van de hedendaagse mens en zijn ook gericht op de eisen van moderne tentoonstellingsgevechten.

Typologisch worden zwaarden van dit type geclassificeerd als Petersen S of Wheeler Type III. Bij het ontwerpen van het schip hebben we gebruik gemaakt van de combinatie type 10 zoals beschreven door Giebig.

Het gesmede lemmet van verenstaal EN45 is in olie gehard en getemperd tot ca. 48-50 HRC. Het is doorgesmeed tot aan de pommel en geklonken aan het uiteinde van het handvat. Het houten handvat is omwikkeld met leer. De quillons zijn gesmeed uit staal. Het lemmet heeft een uitgesproken voller wat het zwaard tegelijkertijd grote elasticiteit en lichtheid geeft. De mespunt en de snijranden zijn stomp en afgerond. Het Vikingzwaard is volledig met de hand gemaakt.

De levering omvat een met leer beklede houten schede met rijkelijk versierde en stijlvolle mond en chape van verzilverd messing.


Details:

- Tentoonstellingsgevecht kwaliteitsklasse: SK-B

  Lees meer over onze slagveldclassificatie

- Materiaal lemmet: verenstaal EN45, oliegehard

- Rockwell-hardheid van het lemmet: ca. 48-50 HRC

- Typen: Petersen Type S, Wheeler Type III

- Totale lengte: ca. 93,5 cm

- Lemmetlengte: ca. 75,5 cm

- Lemmetbreedte bij de parry: ca. 4,2 cm

- Lemmetdikte: ca. 4 mm

- Slagrand: ca. 2 mm, licht afgerond

- Zwaartepunt: ca. 13 voor de pareerstang

- Gewicht: ca. 1100 g

- Inclusief schede met sierlijk beslag van verzilverd messing