Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

​Schild van Robert The Bruce, van hout en beschilderd

​Schild van Robert The Bruce, van hout en beschilderd

€ 99.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1116003001

Schild van Robert The Bruce, van hout en beschilderd.

Het middeleeuwse schild dat we hier aanbieden toont een karmozijnrode leeuw in een rechtopstaande positie (de zogenaamde ongebreidelde leeuw) op een gele achtergrond - het wapen van Robert I van Schotland (1274-1329), ook wel bekend als Robert Bruce of Robert the Bruce . In 1314, na jaren van strijd tegen de Engelse kroon, versloeg koning Robert het leger van Edward II van Engeland in de Slag bij Bannockburn, een cruciale slag die uiteindelijk leidde tot het herstel van de Schotse onafhankelijkheid. Naast de legendarische William Wallace blijft Robert Bruce tot op de dag van vandaag een van de meest gevierde historische figuren van Schotland.

Dit heraldische schild toont de typische kenmerken van de heraldische schilden die in gebruik waren in de Hoge Middeleeuwen (ca. 12e tot 14e eeuw) - een driehoekige of V-vorm, een platte bovenkant en afgeronde zijkanten die taps toelopen naar een punt. Het is gemaakt van multiplex, strak bedekt met linnen en met de hand beschilderd. De achterkant van het schild, geel geverfd, heeft twee zogenaamde schildmanchetten (vasthoudriemen/armlussen) en een langere schouderriem van sterk, stevig leer, die stevig op zijn plaats zijn bevestigd met stalen klinknagels. Leren bekleding, die met spijkers op armhoogte is bevestigd, zorgt voor een betere bescherming tegen schokken en stoten.

Hoewel dit houten schild iets te licht en te dun is voor volledig contact, blijft het toch een geweldig accessoire voor lichte gevechten, re-enactment, LARP, toneel of TV/film en zal je transformatie in een trotse, nobele ridder of krijger gewoon maken. perfect. Het is ook een prachtig verzamelobject, display-item of decoratief item voor alle liefhebbers van Engelse geschiedenis en heraldiek.


Details:

- Materiaal: multiplex, canvas, leer

- Hoogte: ca. 71 cm

- Breedte (incl. bolling): ca. 48 cm

- Buigradius (diepte): ca. 12 cm

- Dikte: ca. 1 cm

- Gewicht: ongeveer 1,5 kg


Bovenstaande specificaties kunnen enigszins verschillen van exemplaar tot exemplaar.