Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling

Spaanse Rapier met Schede

€ 159.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-0116334200

Spaanse Rapier met Schede.

De rapier verscheen voor het eerst rond 1500 en bleef tot het einde van de 17e eeuw het favoriete zwaard van de Europese adel en hoge burgerij. Dit eenhandige, meestal tweesnijdende renaissancezwaard met een lang, slank lemmet en een spitse punt was in de eerste plaats ontworpen als stootwapen, maar kon toch behoorlijk effectief worden gebruikt als snijwapen. Het werd voornamelijk gebruikt door de adel voor militaire en civiele doeleinden, en was meestal uitgerust met een min of meer uitgebreid ontworpen mand, bel of knokkelgevest, die de hand beter beschermde, zowel op het slagveld als in een duel. Dit scherpe wapen, dat in een grote verscheidenheid aan vormen in heel Europa wijdverspreid was, genoot een grote populariteit als wapen voor schermen, zelfverdediging of duelleren en groeide uiteindelijk uit tot een statussymbool en een onmisbaar accessoire in de garderobe van elke edelman of officier .

Deze reconstructie van een klassieke Spaanse rapier met geveegd handvat uit de Renaissance heeft een smal, tweesnijdend EN45 verenstalen blad met een ruitvormige dwarsdoorsnede en een spitse locatie. De snijkanten zijn niet geslepen en de doorlopende mesdoorn is aan het uiteinde van de handgreep geschroefd. Het ingewikkelde, elegante gevest met S-vormige pareerstang, sluitingen en borgringen is gemaakt van roestvrij staal, net als de pommel. De handgreep bestaat uit een houten kern met een omwikkeling van gevlochten staaldraad.

Een zwart gestikte lederen schede met stalen medaillon en chape is inbegrepen.

Er wordt op gewezen dat dit zwaard niet klaar is voor de strijd. Het is ontworpen als verzamelobject of decoratief object en is ook ideaal als rekwisiet, bijvoorbeeld om uw kostuum compleet te maken.


Details:

- Materiaal: blad van verenstaal EN45 (koolstofstaal, niet roestvrij), pareerstang en pommel van roestvrij staal,    houten greep met draadomwikkeling

- Totale lengte: ca. 100 cm

- Lemmetlengte: ca. 85 cm inclusief ricasso (ca. 77 cm zonder)

- Lemmetdikte: ca. 3,5 mm (snijkanten ca. 1 mm)

- Greeplengte: ca. 21 cm van de onderste beschermring tot aan de punt van de pommel (handvatgedeelte ca. 9,5    cm)

- Maximale mesbreedte: ca. 2,3 cm

- Zwaartepunt: ca. 11,5 cm voor de bewaker

- Inclusief leren schede met stalen beslag

- Gewicht zonder schede: ca. 1,1 kg

- Gewicht met schede: ca. 1,35 kg


Bovenstaande specificaties kunnen enigszins verschillen van exemplaar tot exemplaar.

Het hier gebruikte staal is niet roestvrij en kan lichte tekenen van corrosie vertonen. Wij raden u aan het lemmet regelmatig te verzorgen, bijvoorbeeld met Ballistol, een universele olie die ideaal is voor het conserveren van staalproducten.