Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Sergeant's Hellebaard, ongeveer 216,5 cm lang

Sergeant's Hellebaard, ongeveer 216,5 cm lang

€ 209.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMCST-89MSG

Sergeant's Hellebaard, ongeveer 216,5 cm lang.

De middeleeuwse strijder was een dappere, loyale jager vol krijgskracht die een verscheidenheid aan wapens met grote vaardigheid hanteerde. Als veteraan van talloze veldslagen, was hij vaak de eerste die de strijd aanging. Ter ere van deze stoere, toegewijde rondtrekkende soldaten heeft Cold Steel® de wapencollectie Man at Arms gecreëerd.

Vergeleken met de premium ontwerpen van Cold Steel missen deze gevechtsklare wapens de zilvergepolijste stalen elementen die je gewend bent, maar de producten uit de MAA-serie komen in de buurt in kwaliteit en prestaties. En als ze goed geolied zijn, onthullen ze hun inherente stralende schoonheid.

De Man at Arms-collectie biedt een selectie van enkele van de beste Cold Steel®-producten, maar tegen een aanzienlijk lagere prijs. Als je altijd al een Cold Steel®-wapen met scherpe randen hebt willen hebben, maar het nooit hebt kunnen betalen, dan is deze collectie voor jou gemaakt.

Deze hellebaard wordt vaak gezien als een ceremonieel vertoningswapen dat in de 18e en 19e eeuw diende als een onderscheidingsteken voor zowel officieren als onderofficieren. Het was echter ook een gevreesd oorlogswapen. In tegenstelling tot zijn grote zus (de Zwitserse hellebaard), is de hellebaard van deze officier eigenlijk ontstaan in het tijdperk van vuurwapens en was ontworpen om tegenstanders met lichtere bepantsering het hoofd te bieden. Lichter, sneller, wendbaarder, het was een bedrieglijk snel en effectief wapen.

Cold Steel®'s eigen interpretatie van de sergeant's hellebaard is de slagveldvariant van dit historische instrument. Ondanks uitgebreide, mooie versieringen, blijft het een door en door oorlogswapen. Volledig geslepen, verbazingwekkend sterk en duurzaam, het kan worden gebruikt als een speer om te stoten, een haak om te vangen, te knijpen of te verstrikken, en een snijgereedschap!

Of je nu een historische reenactor bent of een vechtkunstenaar van HEMA, de Sergeant hellebaard is een perfecte aanvulling op je verzameling.


Details:

- Materiaal: lemmet van koolstofstaal 1055 (geblauwd), schacht van essenhout

- Totale lengte: ca. 216,5 cm

- Lengte handgreep: ca. 162,5 cm

- Koplengte: ca. 54 cm

- Kopbreedte: ca. 30,5 cm

- Totaal gewicht: ca. 1780 g