Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Engelse snavel van ongeveer 227 cm lang

Engelse snavel van ongeveer 227 cm lang

€ 215.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-CST-89MEN

Engelse snavel van ongeveer 227 cm lang.

De middeleeuwse strijder was een dappere, loyale jager vol krijgskracht die een verscheidenheid aan wapens met grote vaardigheid hanteerde. Als veteraan van talloze veldslagen, was hij vaak de eerste die de strijd aanging. Ter ere van deze stoere, toegewijde rondtrekkende soldaten heeft Cold Steel® de wapencollectie Man at Arms gecreëerd.

Vergeleken met de premium ontwerpen van Cold Steel missen deze gevechtsklare wapens de zilvergepolijste stalen elementen die je gewend bent, maar de producten uit de MAA-serie komen in de buurt in kwaliteit en prestaties. En als ze goed geolied zijn, onthullen ze hun inherente stralende schoonheid. De Man at Arms-collectie biedt een selectie van enkele van de beste Cold Steel®-producten, maar tegen een aanzienlijk lagere prijs. Als je altijd al een Cold Steel®-wapen met scherpe randen hebt willen hebben, maar het nooit hebt kunnen betalen, dan is deze collectie voor jou gemaakt.

Net als een verrassend aantal andere historische slagveldwapens, vindt de Engelse snavel (ook bekend als snavelhaak of hippe of warshippe/Kriegheppe) zijn oorsprong in de landbouw. De boeren gebruikten dit oude bosgereedschap om naar klimplanten en moeilijk bereikbare takken te grijpen, dicht gebladerte te verwijderen en indien nodig grote takken af te knippen. Er was niet veel fantasie voor nodig om de mogelijkheden te zien die dit zware instrument als wapen zou bieden.

Doordat de hippe steeds vaker in de strijd werd ingezet, ontwikkelde hij zich tot een betrouwbaar gevechtsinstrument. Haar uitgebreide vorm, met geslepen randen en haakvormige messen, was snel, wendbaar en meedogenloos. In de juiste handen kan een goed oorlogsschip met evenveel gemak haken, uit balans brengen, duwen, steken, snijden en hakken, zelfs zwaarbewapende en bereden tegenstanders opnemen. De aanblik van een leger dat rij na rij bewapend was met deze wapens was angstaanjagend!

Cold Steel®'s Engelse Bill belichaamt de meest geavanceerde gevechtsversie van dit formidabele gereedschap. Het bijlblad, de stootpunt en de riphaak zijn volledig geslepen en aangevuld met een bijzonder diepe stalen schachtbevestiging en een sterke schacht.


Details:

- Materialen: 1055 koolstofstalen kop, schacht van Amerikaans essen.

- Totale lengte: ca. 227,3 cm

- Schachtlengte: ca. 165,1 cm

- Koplengte: ca. 62,2 cm

- Kopbreedte: ca. 22,9 cm

- Totaal gewicht: ca. 2300 g

- Hoofdgewicht: ongeveer 938g