Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Amerikaanse Spontoon ca. 205,7 cm lang

Amerikaanse Spontoon ca. 205,7 cm lang

€ 245.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMCST-89MD

Amerikaanse Spontoon ca. 205,7 cm lang.

De middeleeuwse strijder was een dappere, loyale jager vol krijgskracht die een verscheidenheid aan wapens met grote vaardigheid hanteerde. Als veteraan van talloze veldslagen, was hij vaak de eerste die de strijd aanging. Ter ere van deze stoere, toegewijde rondtrekkende soldaten heeft Cold Steel® de wapencollectie Man at Arms gecreëerd.

Vergeleken met de premium ontwerpen van Cold Steel missen deze gevechtsklare wapens de zilvergepolijste stalen elementen die je gewend bent, maar de producten uit de MAA-serie komen in de buurt in kwaliteit en prestaties. En als ze goed geolied zijn, onthullen ze hun inherente stralende schoonheid. De Man at Arms-collectie biedt een selectie van enkele van de beste Cold Steel®-producten, maar tegen een aanzienlijk lagere prijs. Als je altijd al een Cold Steel®-wapen met scherpe randen wilde hebben, maar er nooit een hebt kunnen betalen, dan is deze collectie voor jou gemaakt.

De Spontoon is in feite een iets kleinere poolarm, vergelijkbaar met een gevleugelde speer. Het werd vaak gebruikt als vervanging voor een geweer of musket tijdens de koloniale oorlogen in Amerika en werd in grote hoeveelheden uitgegeven aan troepen aan beide kanten in elk conflict van de Franse en Indiase oorlog (1754-1763) tot de oorlog van 1812. Het werd echter niet alleen als wapen gebruikt, maar werd ook beschouwd als een rangonderscheidingsteken voor officieren en onderofficieren. Cold Steels® President Lynn C. Thompsons fascinatie voor de Spontoon komt voort uit Tim Willocks roman The Twelve Children of Paris, die hij drie keer las. En zo ontstond het idee om ons eigen Cold Steel®-model te creëren dat trouw is aan historische modellen.

Het lemmet van Cold Steels® American Spontoon is ca. 27 cm lang, 4 mm dik en aan beide zijden voorzien van een 9 cm lange vleugel. Hoewel ze voornamelijk waren ontworpen als stootwapens, waren Spontons ook krachtige snijwapens. Met de geslepen vleugels kon ook het wapen van de tegenstander of de tegenstander zelf worden opgevangen en vastgehouden. Deze Spontoon heeft een schachtbevestiging met 3 sierringen en een schacht van robuust essenhout. Perfect voor elke Amerikaanse koloniale re-enactor, het is een angstaanjagend wapen op zich.


Details:

- Materiaal: lemmet van koolstofstaal 1055 (geblauwd), schacht van essenhout

- Totale lengte: ca. 205,7 cm

- Lengte handgreep: ca. 162,5 cm

- Koplengte: ca. 44,8 cm

- Kopbreedte: ca. 23,8 cm

- Totaal gewicht: ca. 1511 g