Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Tinker Vroeg Viking Zwaard met SK-A-klasse

Tinker Vroeg Viking Zwaard met SK-A-klasse

€ 425.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMHN-SH2409

Tinker Vroeg Viking Zwaard met SK-A-klasse.

Michael 'Tinker' Pearce heeft een reeks Hanwei-zwaarden ontworpen van 5160-staal die authenticiteit, functionaliteit en prestaties combineren.

Om aan de verschillende eisen van westerse krijgskunstenaars te voldoen, is er van elk van de zeven zwaarden een scherpe en een botte versie, die allemaal uitstekende hanteerbaarheid bieden. De zorgvuldige warmtebehandeling van het 5160-staal (de voorkeur van Tinker) door middel van heetbadharden (marquenchen) resulteert in een uitstekende combinatie van sterkte en flexibiliteit met een Rockwell-hardheid van 50-52 HRC. Dit maakt een grotere randsterkte mogelijk bij de scherpe messen, terwijl braamvorming bij de stompe modellen wordt voorkomen en de veiligheidsgerelateerde flexibiliteit van de punt wordt gegarandeerd.

Zonder een directe kopie te zijn van een specifiek zwaard, is dit Vikingzwaard gemodelleerd naar historische modellen uit de 9e eeuw. Vooral in Trondheim, Noorwegen, werden zwaarden gevonden die een voorkeur vertoonden voor ronde verdiepingen in de versiering van de handgrepen. Bevestigingspunten en een stijlvolle chapeau geven de schede een sfeervolle uitstraling. De Vikingzwaarden onderscheiden zich van de andere zwaarden uit de Tinker-serie doordat het klinken van de tang en het lemmet van de botte versie meer gericht zijn op showgevechten dan op training. Vervangingsmessen zijn nog steeds afzonderlijk verkrijgbaar voor schermers met de expertise om geklonken messen te vervangen, net als bij alle andere zwaarden in deze serie. De bediening van beide versies van dit zwaard (met een scherp of een stomp lemmet) is vrijwel identiek.


Belangrijkste kenmerken:

- hittebehandeld 5160 verenstaal (warmbadharden)

- geklonken knop

- Tinker getest


Details:

- Tentoonstellingsgevechtskwaliteitsklasse: SK-A

    Lees meer over onze classificatie voor tentoonstellingsgevechten

- Totale lengte: ca. 95 cm

- Lemmetlengte: ca. 77 cm

- Lengte handvat: ca. 17 cm

- Gewicht: ca. 1250 gram


De bovenstaande specificaties kunnen enigszins variëren van zwaard tot zwaard.