Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking balgewicht voor Viking weegschaal 10 gram, 10e eeuws

Viking balgewicht voor Viking weegschaal 10 gram, 10e eeuws

€ 10.95 p.st.
Plaats op bestellijst
Artikelcode: PP-gew.10

Viking balgewicht voor Viking weegschaal 10 gram, 10e eeuws.

Hier koop je de authentieke replica van een balgewicht voor je Vikingweegschaal, gemaakt na een vondst uit de 10e eeuw.

Dit zogenaamde balzonegewicht komt exact overeen met een origineel bronzen gewicht uit de Vikingtijd en meet 1,3 x 0,9 cm. Het Vikinggewicht weegt ca. 10 gram Link naar een origineel balgewicht...

Balgewichten voor weegschalen zijn in grote aantallen bewezen voor het Vikingtijdperk en waren wijdverbreid in het Oostzeegebied vanwege de uitgebreide handelsactiviteiten van de Vikingen.

De Vikingen hadden opvouwbare weegschalen om te wegen, waarbij een bepaalde hoeveelheid zogenaamde hack zilveren of zilveren munten in een weegpan lag, die vervolgens aan de andere kant werden aangepast met de bijbehorende contragewichten totdat de wijzer van de weegschaal in het midden was uitgelijnd .

Om de Viking vouwweegschaal uit ons assortiment correct te gebruiken, kunt u naast dit balgewicht van ca. 10 gram ook andere gewichten kopen met ca. 2 gram, 4 gram en 8 gram.

In de Vikingtijd kwamen bronzen gewichten voor weegschalen over het algemeen in drie verschillende vormen, waarbij de gewichten vaak een lijn of een rij stippen op de rand hadden om geknoei te voorkomen. De gewichtswaarde werd ook vaak weergegeven met kleine cirkels, gestippelde ogen of spiraalpatronen.