Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking Gotland Bijlkop Gezwart 10e eeuws

Viking Gotland Bijlkop Gezwart 10e eeuws

€ 66.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: HVLB-25292

Gotland Vikingbijlkop zwartgeblakerd. 10e eeuw.

Deze unieke bijlkop van de Vikingen is een replica van een 10e eeuws origineel uit Gotland, Zweden.

Net als bij andere soortgelijke assen in Scandinavië, is in de bijl een opvallend kruis gevijld, dat de bekering tot het christendom in de regio aangeeft.

Deze bekering was echter niet helemaal alomvattend en in veel gevallen was het een syncretisme tussen het christendom en het Noordse pantheon.

Veel elementen van de twee versmolten tot een dubbele symboliek, en in veel gevallen had het christelijke kruis een soort dubbele voorstelling met de gestileerde hamer van Thor.

Deze replica is niet bedoeld voor gevechts- of ander praktisch gebruik, het is Deze replica is niet bedoeld voor gevechts- of ander praktisch gebruik, het is een puur decoratief product.


Details:

Totale lengte ca. 195 mm

Breedte lemmet ca. 153 mm

Het binnenkruis is ca. 27,5 mm breed

Het oog - de opening voor het houten handvat meet ca. 36,3 x 20,45 mm

Het bijlblad is ca. 6,3 mm dik

Stompe slagrand - ca. 0,9 mm dik

Dikte gemeten over het oog - 31,3 mm

Dikte aan het kruis ca. 5,16 mm

Gewicht ca. 485 g

Deze Gotland Viking bijlkop is met de hand gesmeed uit koolstofstaal en kan direct op je eigen houten handvat worden gemonteerd. De snijkant van de bijlkop is dik en stomp. De mesranden zijn ongeveer 1,7 mm dik, wat oploopt tot ongeveer 3 mm aan de dikke, stompe bladuiteinden.

De fitting heeft een diameter van ca. 38 x 22 mm. De exacte maten kunnen afwijken vanwege het traditionele handwerk. De houten handgreep van de juiste maat kan direct worden gemonteerd. Voor een duurzamere constructie raden we aan een iets dikkere houten steel te gebruiken en vervolgens het uiteinde naar beneden te vijlen zodat het overeenkomt met de grootte en vorm van het oog.

Om een stevige pasvorm tussen de bijlkop en de houten steel te krijgen, raden we aan een wig in het uiteinde van de schacht te snijden.