Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking Drinkbeker/Bierpul gemaakt van echt hoorn met Vegvisir

Viking Drinkbeker/Bierpul gemaakt van echt hoorn met Vegvisir

€ 37.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1916191070

Viking Drinkbeker/Bierpul gemaakt van echt hoorn met Vegvisir.

Deze royale mok / kroes is handgemaakt van koehoorn, gepolijst en versierd met een gegraveerde vegvísir omgeven door een opeenvolging van runen.

De Vegvísir (wegwijzer) is een magisch teken of een zogenaamde sigil (Galdrastafir) van IJslandse oorsprong. Als concrete weergave komt dit symbool voor het eerst voor in het IJslandse Huld-manuscript van Geir Vigfússon uit 1860, een verzameling runenreeksen / spreuken en sigils. Over de Vegvísir is het volgende geschreven:

Wanneer dat symbool wordt gedragen, zal de drager niet verloren gaan in storm of wind, zelfs als de weg die voor ons ligt onbekend is.

Hoewel de Vegvísir nu vaak het "Vikingkompas" wordt genoemd, is er geen bewijs dat het daadwerkelijk door de Noormannen werd gebruikt tijdens de Vikingtijd (ruim 8 tot 10 eeuwen voordat het manuscript werd geschreven). Toch blijft het vandaag actueel. Terwijl de volgelingen van het Germaanse neo-paganisme het interpreteren als een weergave van de negen werelden van de Noordse mythologie, wordt het in het moderne dagelijkse leven vaak gebruikt - bijvoorbeeld als hanger of talisman - als wegwijzer in figuurlijke zin. Het zou zijn drager moeten helpen om de stormen die het leven met zich meebrengt te overleven, zelfs op onbekende wegen.

De rustieke, zeer decoratieve drinkbeker die wij hier aanbieden is niet alleen ideaal voor re-enactment doeleinden, maar ook voor dagelijks gebruik. Of het nu in een middeleeuwse setting is of in een moderne woning, het is gegarandeerd een echte blikvanger op elke eettafel.

Om hygiënische redenen is de kan van hoornen aan de binnenkant voedselveilig geverfd. Zodat u optimaal kunt genieten van uw favoriete bier (of uw favoriete honingwijn / mede).

Een geweldig cadeau-idee!


Details:

- Materiaal: echte veehoorn (buffel)

- Vegvísir-gravure met runen

- Hoogte: ca. 15 cm

- Gewicht: ongeveer 350 tot 450 g

- inhoud: ca. 650 tot 800 ml *


De drinkbeker is niet gekalibreerd en dus alleen bedoeld voor privégebruik.

Mokken van hoorn zijn niet vaatwasmachinebestendig en moeten voor het eerste (en na elk) gebruik grondig worden gereinigd met lauw water en een zachte doek. Om de afdichting tegen beschadiging te beschermen, moeten agressieve reinigingsmiddelen ten koste van alles worden vermeden.

* Houd er rekening mee dat bovenstaande specificaties variëren van exemplaar tot exemplaar en dat de bovenstaande afbeeldingen daarom alleen als voorbeeld dienen. Aangezien hoorn een natuurproduct is, zijn afwijkingen in kleur, vorm, maat en capaciteit te verwachten. 

De kleur kan variëren van zwart tot elke mix van bruin, geel of ivoor en de werkelijke capaciteit kan variëren van ongeveer 650 tot 800 ml. 

Elk stuk van deze handgemaakte mok is echt uniek en de jouwe wordt willekeurig uit onze inventaris geselecteerd.