Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking Drinkbeker van echt Hoorn, zonder handvat met Fenrir, de Noordse Wolf

Viking Drinkbeker van echt Hoorn, zonder handvat met Fenrir, de Noordse Wolf

€ 19.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1316110300

Viking Drinkbeker van echt Hoorn, zonder handvat met Fenrir, de Noordse Wolf.

Dit kleine kopje zonder handvat is handgemaakt van runderhoorn, gepolijst en versierd met een gegraveerd motief van de Fenris-wolf (ook Fenrir, Fenris of Fenrisúlfr).

In de Germaanse mythologie is Fenrir, zoon van de boze god Loki en de reuzin Angrboda, een van de vijanden van de wereld. Hij vecht tegen de bestaande orde en belichaamt uiteindelijk de vernietiging van de wereld. De goden herkennen zijn gevaar, gebruiken een truc om hem aan een rots vast te ketenen en hem diep in de aarde te laten zinken. De wolf wordt lange tijd getemd totdat hij uiteindelijk, tijdens de schemering van de goden, zijn ketenen verbreekt en Odin verslindt. Odins zoon Widar doodt Fenrir, maar het is te laat, de vader van de goden valt en met hem de orde van de wereld.

Het rustieke, zeer decoratieve drinkvat dat wij hier aanbieden is niet alleen ideaal voor naspeeldoeleinden, maar ook voor dagelijks gebruik. Of het nu in een middeleeuwse setting is of in een moderne woning, het is gegarandeerd een echte eyecatcher op iedere eettafel.

Om hygiënische redenen is de hoornbeker aan de binnenkant voedselveilig geverfd. Zo kun je optimaal genieten van je favoriete bier (of je favoriete honingwijn/mede).

Een geweldig cadeau-idee voor de Viking van vandaag!


Details:

- Materiaal: echte runderhoorn (buffel)

- Met gravure van de Noordse wolf Fenrir

- Hoogte: ca. 12 cm

- Gewicht: ca. 100 tot 200 gram

- Capaciteit: ca. 150 tot 250 ml*

De mok is niet gekalibreerd en is daarom alleen bedoeld voor privégebruik.


Hoornbekers zijn niet geschikt voor warme dranken en zijn niet vaatwasmachinebestendig en moeten voor het eerste (en na elk) gebruik grondig worden gereinigd met lauw water en een zachte doek. Om de afdichting tegen beschadiging te beschermen, moeten agressieve reinigingsmiddelen koste wat het kost worden vermeden.


* Houd er rekening mee dat de bovenstaande specificaties van artikel tot artikel variëren en dat de bovenstaande afbeeldingen uitsluitend ter illustratie dienen. Omdat hoorn een natuurproduct is, zijn variaties in kleur, vorm, maat en inhoud te verwachten. De kleur kan variëren van zwart tot elke mix van bruin, geel of ivoor en de werkelijke inhoud kan variëren van ongeveer 150 tot 250 ml. Met deze handgemaakte mok is elk stuk werkelijk uniek en wordt het jouwe willekeurig uit onze inventaris geselecteerd.