Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking Drinkbeker van echte hoorn, zonder handvat met Mjölnir, Thor's hamer

Viking Drinkbeker van echte hoorn, zonder handvat met Mjölnir, Thor's hamer

€ 19.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1316110500

Viking Drinkbeker van echte hoorn, zonder handvat met Mjölnir, Thor's hamer.

Deze kleine greeploze mok is handgemaakt van runderhoorn, gepolijst en versierd met een gegraveerd motief van Mjölnir.

Mjölnir (= de Malmer) is de machtige hamer van de dondergod Thor, die na zijn vader Odin wordt beschouwd als de op een na hoogste Noordse godheid. In de Germaanse mythologie smeedde de dwerg Brokk Mjölnir en je kon hem gooien zonder ooit het doel te missen. Met de hamer vecht Thor met succes tegen de reuzen die altijd de geslachten van de Vanir en Aesir bedreigen. Tegenwoordig is de hamer van Thor een populair motief voor sieraden, talismannen en decoratieve voorwerpen, en is het ook een uiting van heidendom in een christelijke omgeving.

Het rustieke, zeer decoratieve drinkvat dat wij hier aanbieden is niet alleen ideaal voor naspeeldoeleinden, maar ook voor dagelijks gebruik. Of het nu in een middeleeuwse setting is of in een moderne woning, het is gegarandeerd een echte eyecatcher op iedere eettafel.

Om hygiënische redenen is de hoornbeker aan de binnenkant voedselveilig geverfd. Zo kun je optimaal genieten van je favoriete bier (of je favoriete honingwijn/mede).

Een geweldig cadeau-idee voor de Viking van vandaag!


Details:

- Materiaal: echte runderhoorn (buffel)

- Met gravure van Thor's hamer Mjölnir

- Hoogte: ca. 12 cm

- Gewicht: ca. 100 tot 200 gram

- Capaciteit: ca. 150 tot 250 ml*

De mok is niet gekalibreerd en is daarom alleen bedoeld voor privégebruik.


Hoornbekers zijn niet geschikt voor warme dranken en zijn niet vaatwasmachinebestendig en moeten voor het eerste (en na elk) gebruik grondig worden gereinigd met lauw water en een zachte doek. Om de afdichting tegen beschadiging te beschermen, moeten agressieve reinigingsmiddelen koste wat het kost worden vermeden.


* Houd er rekening mee dat de bovenstaande specificaties van artikel tot artikel variëren en dat de bovenstaande afbeeldingen uitsluitend ter illustratie dienen. Omdat hoorn een natuurproduct is, zijn variaties in kleur, vorm, maat en inhoud te verwachten. De kleur kan variëren van zwart tot elke mix van bruin, geel of ivoor en de werkelijke inhoud kan variëren van ongeveer 150 tot 250 ml. Met deze handgemaakte mok is elk stuk werkelijk uniek en wordt het jouwe willekeurig uit onze inventaris geselecteerd.