Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking Drinkbeker van Hoorn, mede/bierpul met houten voet en Valknut-motief nr. 2

Viking Drinkbeker van Hoorn, mede/bierpul met houten voet en Valknut-motief nr. 2

€ 37.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1375884012

Viking Drinkbeker van Hoorn, mede/bierpul met houten voet en Valknut-motief nr. 2

Deze royale beker / kroes met handvat is handgemaakt van hoorn, gepolijst en versierd met een uitgesneden Valknut-symbool. Naast het snijwerk heeft deze prachtige hoornen kan een houten voet. De Valknut, een symbool dat bestaat uit drie in elkaar grijpende driehoeken, komt voor op een verscheidenheid aan archeologische vondsten die worden toegeschreven aan de Germaanse volkeren. Hoewel tot op de dag van vandaag alleen maar kan worden gespeculeerd over de ware betekenis ervan, zijn sommige experts geneigd aan te nemen dat er een verband bestaat met Odin, de vader van de goden uit de Noordse mythologie (vandaar de Duitse alternatieve naam Wotans knoop). De Valknut heeft inmiddels zijn weg gevonden naar de moderne cultuur en siert vele sieraden, talismannen en decoratieve voorwerpen. Het is vooral populair onder aanhangers van het Germaanse neopaganisme (bijvoorbeeld de Ásatrú-volgelingen).

Of het nu in een modern huis is of voor re-enactmentdoeleinden in een middeleeuwse of vikingtijdomgeving, dit rustieke, zeer decoratieve drinkvat is een echte blikvanger op elke eettafel.

Om hygiënische redenen is de hoornen kan aan de binnenkant voedselveilig geverfd. Zo kun je optimaal genieten van je favoriete bier (of je favoriete honingwijn/mede).

Een geweldig cadeau-idee voor de hedendaagse Viking of Pagan!


Details:

- Materiaal: echt hoorn en hout

- Met Valknut-motief

- Hoogte: ca. 17 cm

- Gewicht: ca. 400 tot 600 gram

- Capaciteit: ca. 550 tot 850 ml *

De kan is niet gekalibreerd en is daarom alleen bedoeld voor privégebruik.


Hoornbekers zijn niet geschikt voor warme dranken en zijn niet vaatwasmachinebestendig en moeten voor het eerste (en na elk) gebruik grondig worden gereinigd met lauw water en een zachte doek. Om de afdichting tegen beschadiging te beschermen, moeten agressieve reinigingsmiddelen koste wat het kost worden vermeden.


* Houd er rekening mee dat de bovenstaande specificaties van artikel tot artikel variëren en dat de bovenstaande afbeeldingen uitsluitend ter illustratie dienen. Omdat hoorn een natuurproduct is, zijn variaties in kleur, vorm, maat en inhoud te verwachten. De kleur kan variëren van zwart tot elke mix van bruin, geel of ivoor en de werkelijke inhoud kan variëren van ongeveer 550 tot 850 ml. Met deze handgemaakte mok is elk stuk werkelijk uniek en wordt het jouwe willekeurig uit onze inventaris geselecteerd.