Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking Drinkhoorn gemaakt van Hoorn met Fenrir motief

Viking Drinkhoorn gemaakt van Hoorn met Fenrir motief

€ 33.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1375884019

Viking Drinkhoorn gemaakt van Hoorn met Fenrir motief.

De drinkhoorn, meestal gemaakt van runder- of geitenhoorn, was in veel culturen en door vele tijdperken een populair drinkgerei en was vooral belangrijk bij ceremonies. Het bleef in gebruik tot de vroegmoderne tijd, vooral in de Germaanse gebieden van Europa. Het was vooral populair in Scandinavië in de vroege middeleeuwen. De drinkhoorn wordt zowel in de Proza Edda als in de Song Edda genoemd. Hoewel fragmenten van hoorns uit de Vikingtijd zelden worden gevonden bij opgravingen, suggereert het aantal metalen drinkhoornbeslag dat bewaard is gebleven dat het gebruik ervan veel wijdverspreider was dan de werkelijke vondsten suggereren.

Deze Viking-drinkhoorn is handgemaakt van hoorn, gepolijst en versierd met een uitgesneden motief van de Fenris-wolf (ook Fenrir, Fenris of Fenrisúlfr). In de Germaanse mythologie is Fenrir, zoon van de boze god Loki en de reuzin Angrboda, een van de vijanden van de wereld. Hij vecht tegen de bestaande orde en belichaamt uiteindelijk de vernietiging van de wereld. De goden herkennen zijn gevaar, gebruiken een truc om hem aan een rots vast te ketenen en hem diep in de aarde te laten zinken. De wolf wordt lange tijd getemd totdat hij uiteindelijk, tijdens de schemering van de goden, zijn ketenen verbreekt en Odin verslindt. Odins zoon Widar doodt Fenrir, maar het is te laat, de vader van de goden valt en met hem de orde van de wereld.

Of het nu in een moderne woning is of voor re-enactmentdoeleinden in een middeleeuwse of Viking-setting, dit rustieke, zeer decoratieve drinkvat is een echte blikvanger op elke eettafel.

Om hygiënische redenen is de hoorn aan de binnenkant voedselveilig geverfd, zodat je optimaal kunt genieten van je favoriete bier (of je favoriete honingwijn/mede).

Een geweldig cadeau-idee voor de Viking van vandaag!


Details:

- Materiaal: echt hoorn

- Met Fenrir-motief

- Gewicht: ca. 300 gram *

- Capaciteit: ca. 200 tot 400 ml *


Onze drinkhoorns zijn niet gekalibreerd en zijn daarom alleen bedoeld voor privégebruik.


Drinkhoorns zijn niet geschikt voor warme dranken en zijn niet vaatwasmachinebestendig en moeten voor het eerste (en na elk) gebruik grondig worden gereinigd met lauw water en een zachte doek. Om de afdichting tegen beschadiging te beschermen, moeten agressieve reinigingsmiddelen koste wat het kost worden vermeden.


* Houd er rekening mee dat de bovenstaande specificaties van artikel tot artikel variëren en dat de bovenstaande afbeeldingen uitsluitend ter illustratie dienen. Omdat hoorn een natuurproduct is, zijn variaties in kleur, vorm, maat, gewicht en capaciteit te verwachten. De kleur kan variëren van zwart tot elke mix van bruin-, geel- of ivoortinten en de werkelijke inhoud kan variëren van ongeveer 200 tot 400 ml. Met deze handgemaakte hoorn is elk stuk werkelijk uniek en het jouwe wordt willekeurig uit onze inventaris geselecteerd.