Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking Drinkhoorn met Standaard Vegvísir

Viking Drinkhoorn met Standaard Vegvísir

€ 29.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1916191080

Viking Drinkhoorn met Standaard Vegvísir.

De drinkhoorn, meestal gemaakt van koeien- of geitenhoorn, was in veel culturen en gedurende vele tijdperken een populair drinkgerei, wat vooral belangrijk was voor ceremonies. Het bleef in gebruik tot de vroegmoderne tijd, vooral in de Germaanse gebieden van Europa. Het was vooral populair in Scandinavië in de vroege Middeleeuwen. De drinkhoorn wordt zowel in de Proza Edda als in de Song Edda genoemd. Hoewel fragmenten van hoorns uit de Vikingtijd zelden worden gevonden bij archeologische opgravingen, suggereert het aantal overgebleven metalen drinkhoornfittingen dat het gebruik ervan veel wijdverspreider was dan de daadwerkelijke hoornvondsten suggereren.

De hier aangeboden drinkhoorn is handgemaakt van koeienhoorn, gepolijst en versierd met een gegraveerde vegvísir omringd door een opeenvolging van runen. De Vegvísir (wegwijzer) is een magisch teken of een zogenaamde sigil (Galdrastafir) van IJslandse oorsprong. Als concrete weergave komt dit symbool voor het eerst voor in het IJslandse Huld-manuscript van Geir Vigfússon uit 1860, een verzameling runenreeksen / spreuken en sigils. Over de Vegvísir is het volgende geschreven:

Wanneer dat symbool wordt gedragen, zal de drager niet verloren gaan in storm of wind, zelfs als de weg die voor ons ligt onbekend is.

Hoewel de Vegvísir nu vaak het "Vikingkompas" wordt genoemd, is er geen bewijs dat het daadwerkelijk door de Noormannen werd gebruikt tijdens de Vikingtijd (ruim 8 tot 10 eeuwen voordat het manuscript werd geschreven). Toch blijft het vandaag actueel. Terwijl de volgelingen van het Germaanse neo-paganisme het interpreteren als een weergave van de negen werelden van de Noordse mythologie, wordt het in het moderne dagelijkse leven vaak gebruikt - bijvoorbeeld als hanger of talisman - als wegwijzer in figuurlijke zin. Het zou zijn drager moeten helpen om de stormen die het leven met zich meebrengt te overleven, zelfs op onbekende paden.

Of het nu in een modern huis is of voor re-enactment doeleinden in een middeleeuwse of Vikingtijd-setting, dit rustieke, zeer decoratieve drinkvat is een echte blikvanger op elke eettafel.

Om hygiënische redenen is de hoorn aan de binnenkant voorzien van een voedselveilige coating, zodat je optimaal kunt genieten van je favoriete bier (of je favoriete honingwijn / mede).

Bij de levering inbegrepen is een praktische, gemakkelijk te vervoeren drinkhoornstandaard van met de hand gesmeed staal met een eenvoudig principe: als je de hoorn door de opening steekt, vormen de poten van de standaard en de hoornpunt een stabiel statief. Zo kun je je drinkhoorn altijd veilig neerleggen.

Een geweldig cadeau-idee!

Niet geschikt voor warme dranken, en niet in warm water afwassen of vaatwasser!


Details:

- Leveringsomvang: drinkhoorn + metalen standaard

- Materiaal: echte veehoorn (buffel), ijzeren standaard

- Vegvísir-gravure met runen

- Capaciteit: ca. 200 tot 300 ml *

- Gewicht (alleen hoorn): ca. 300 g *

- Hoornstandaard: binnendiameter: ca. 6 cm;    Beenlengte: ca. 10 cm; Gewicht: ongeveer 120g


Onze drinkhoorns zijn niet gekalibreerd en dus alleen bedoeld voor privégebruik.

Drinkhoorns zijn niet vaatwasmachinebestendig en moeten voor het eerste (en na elk) gebruik grondig worden gereinigd met lauw water en een zachte doek. Om de afdichting tegen beschadiging te beschermen, moeten agressieve reinigingsmiddelen ten koste van alles worden vermeden.

* Houd er rekening mee dat bovenstaande specificaties variëren van exemplaar tot exemplaar en dat de bovenstaande afbeeldingen daarom alleen als voorbeeld dienen. 

Aangezien hoorn een natuurproduct is, zijn afwijkingen in kleur, vorm, maat, gewicht en capaciteit te verwachten. 

De kleur kan variëren van zwart tot elke mix van bruin, geel of ivoor en de werkelijke capaciteit kan variëren van ongeveer 200 tot 300 ml. 

Elk stuk van deze handgemaakte hoorn is echt uniek en de jouwe wordt willekeurig uit onze inventaris geselecteerd.