Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking Drinkhoorn Valknut met Standaard

Viking Drinkhoorn Valknut met Standaard

€ 29.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1916191060

Viking Drinkhoorn Valknut met standaard.

De drinkhoorn, meestal gemaakt van koeien- of geitenhoorn, was in veel culturen en gedurende vele tijdperken een populair drinkgerei, wat vooral belangrijk was voor ceremonies. Het bleef in gebruik tot de vroegmoderne tijd, vooral in de Germaanse gebieden van Europa. Het was vooral populair in Scandinavië in de vroege Middeleeuwen. De drinkhoorn wordt zowel in de Proza Edda als in de Song Edda genoemd. Hoewel fragmenten van hoorns uit de Vikingtijd zelden worden gevonden bij archeologische opgravingen, suggereert het aantal overgebleven metalen drinkhoornfittingen dat het gebruik ervan veel wijdverspreider was dan de daadwerkelijke hoornvondsten suggereren.

De hier aangeboden drinkhoorn is handgemaakt van koehoorn, gepolijst en versierd met een gegraveerd Valknut-symbool omringd door een reeks runen. De Valknut, een symbool dat bestaat uit drie in elkaar grijpende driehoeken, komt voor op verschillende archeologische vondsten die worden toegeschreven aan de Germaanse volkeren. Hoewel men tot op de dag van vandaag alleen maar kan speculeren over hun ware betekenis, zijn sommige experts geneigd aan te nemen dat hier een verband bestaat met Odin, de vader van de goden uit de Noorse mythologie (vandaar de Duitse alternatieve naam Wotans knoop). Inmiddels heeft de Valknut zijn plek in de moderne cultuur gevonden en siert hij vele sieraden, talismannen of decoratieve voorwerpen. Het is vooral populair bij de aanhangers van het Germaanse neo-heidendom (bijvoorbeeld de Ásatrú-volgelingen).

Of het nu in een modern huis is of voor re-enactment doeleinden in een middeleeuwse of Vikingtijd-setting, dit rustieke, zeer decoratieve drinkvat is een echte blikvanger op elke eettafel.

Om hygiënische redenen is de hoorn aan de binnenkant voorzien van een voedselveilige coating, zodat je optimaal kunt genieten van je favoriete bier (of je favoriete honingwijn / mede).

Bij de levering is een praktische, gemakkelijk te vervoeren drinkhoornstandaard van met de hand gesmeed staal inbegrepen met een eenvoudig principe: als je de hoorn door de opening steekt, vormen de poten van de standaard en de hoornpunt een stabiel statief. Zo kun je je drinkhoorn altijd veilig neerleggen.

Een geweldig cadeau-idee voor de hedendaagse Viking of heidenen!

Met de hand afwassen, niet in de vaatwasser! Zorg ervoor dat u voor gebruik onder stromend water wast. Niet voor gebruik warme dranken!


Details:

- Leveringsomvang: drinkhoorn + metalen standaard

- Materiaal: echte veehoorn (buffel), ijzeren standaard

- Valknut gravure met runen

- Capaciteit: ca. 200 tot 300 ml *

- Gewicht (alleen hoorn): ca. 300 g *

- Hoornstandaard: binnendiameter: ca. 6 cm;    Beenlengte: ca. 10 cm; Gewicht: ongeveer 120g

Onze drinkhoorns zijn niet gekalibreerd en dus alleen bedoeld voor privégebruik.

Drinkhoorns zijn niet vaatwasmachinebestendig en moeten voor het eerste (en na elk) gebruik grondig worden gereinigd met lauw water en een zachte doek. Om de afdichting tegen beschadiging te beschermen, moeten agressieve reinigingsmiddelen ten koste van alles worden vermeden.

* Houd er rekening mee dat bovenstaande specificaties variëren van exemplaar tot exemplaar en dat de bovenstaande afbeeldingen daarom alleen als voorbeeld dienen. 

Aangezien hoorn een natuurproduct is, zijn afwijkingen in kleur, vorm, maat, gewicht en capaciteit te verwachten. 

De kleur kan variëren van zwart tot elke mix van bruin, geel of ivoor en de werkelijke capaciteit kan variëren van ongeveer 200 tot 300 ml. 

Elk stuk van deze handgemaakte hoorn is echt uniek en de jouwe wordt willekeurig uit onze inventaris geselecteerd.