Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking Drinkhoorn van Hoorn met Raven in Knooppatroon

Viking Drinkhoorn van Hoorn met Raven in Knooppatroon

€ 33.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1375884014

Viking Drinkhoorn van Hoorn met Raven in Knooppatroon.

De drinkhoorn, meestal gemaakt van runder- of geitenhoorn, was in veel culturen en door vele tijdperken een populair drinkgerei en was vooral belangrijk bij ceremonies. Het bleef in gebruik tot de vroegmoderne tijd, vooral in de Germaanse gebieden van Europa. Het was vooral populair in Scandinavië in de vroege middeleeuwen. De drinkhoorn wordt zowel in de Proza Edda als in de Song Edda genoemd. Hoewel fragmenten van hoorns uit de Vikingtijd zelden worden gevonden bij opgravingen, suggereert het aantal metalen drinkhoornbeslag dat bewaard is gebleven dat het gebruik ervan veel wijdverspreider was dan de werkelijke vondsten suggereren.

Deze Viking-drinkhoorn is handgemaakt van hoorn, gepolijst en versierd met een uitgesneden motief van twee in elkaar verweven raven. In de Noordse mythologie vliegen de twee raven Hugin en Munin (of Huginn en Muninn) over Asgard en Midgard en keren 's avonds terug naar de vader van de goden (ook wel Hrafnáss genoemd, de 'raafgod') om hem alles te vertellen wat ze hebben gezien en gehoord hebben.

Of het nu in een moderne woning is of voor re-enactmentdoeleinden in een middeleeuwse of Viking-setting, dit rustieke, zeer decoratieve drinkvat is een echte blikvanger op elke eettafel.

Om hygiënische redenen is de hoorn aan de binnenkant voedselveilig geverfd, zodat je optimaal kunt genieten van je favoriete bier (of je favoriete honingwijn/mede).

Een geweldig cadeau-idee voor de Viking van vandaag!


Details:

- Materiaal: echt hoorn

- met ravenmotief (Hugin en Munin)

- Gewicht: ca. 300 gram *

- Capaciteit: ca. 200 tot 400 ml *

Onze drinkhoorns zijn niet gekalibreerd en zijn daarom alleen bedoeld voor privégebruik.


Drinkhoorns zijn niet geschikt voor warme dranken en niet vaatwasmachinebestendig en moeten voor het eerste (en na elk) gebruik grondig worden gereinigd met lauw water en een zachte doek. Om de afdichting tegen beschadiging te beschermen, moeten agressieve reinigingsmiddelen koste wat het kost worden vermeden.


* Houd er rekening mee dat de bovenstaande specificaties van artikel tot artikel variëren en dat de bovenstaande afbeeldingen uitsluitend ter illustratie dienen. Omdat hoorn een natuurproduct is, zijn variaties in kleur, vorm, maat, gewicht en capaciteit te verwachten. De kleur kan variëren van zwart tot elke mix van bruin-, geel- of ivoortinten en de werkelijke inhoud kan variëren van ongeveer 200 tot 400 ml. Met deze handgemaakte hoorn is elk stuk werkelijk uniek en het jouwe wordt willekeurig uit onze inventaris geselecteerd.