Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling

Viking Kookboek

€ 29.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-2246380331

Het Vikingkookboek!

Hardcover, 144 pagina's

Talrijke kleurenfoto's, formaat 21 x 20 cm

Inhoud:

We schrijven het tijdperk van de Vikingen. De fascinerende en hoogontwikkelde cultuur van de Noordse zeevarende volkeren, hun mythologie, manier van leven en uiteindelijk hun kookkunsten hebben de twee auteurs Saeta Godetide en Carolin Küllmer geïnspireerd om dit boek te schrijven.

Koken onder het toeziend oog van Odin: Welke ingrediënten waren er toen, hoe hadden ze kunnen worden bereid en hoe koken we "Viking" in de 21e eeuw? Ontdek de antwoorden op deze vragen in tal van heerlijke, zelfgemaakte recepten en vind, naast koken, tijd om door spannende historische feiten te bladeren: hoe zag een Vikingjaar eruit? Hoe leefde, hield en kookte de Vikingvrouw als de bewaker van het haardvuur? Waar geloofden de heidense volkeren in en hoe kunnen we hun dagelijkse leven vandaag herbeleven.

Veel prachtige shots uit het (kamp)leven van de "reenactors", vroegmiddeleeuwse acteurs, maken het voor nieuwkomers gemakkelijker om de wereld van de middeleeuwse keuken te betreden en brengen de cultuur van onze voorouders weer tot leven in onze geest. Met veel praktische tips, voorkennis en hulp van "Wiki"-kok Saeta, zal zelfs de ervaren kampartiest veel kunnen leren over de organisatie en uitrusting van een kampkeuken. 


( Het boek is in Duits geschreven! )